Vrijdag


Tja we zijn geen steek verder gekomenūüôÉ. Het blijft heerlijk hier, alhoewel het warmer wordt! Iets minder koele wind dus we houden hier nu ook het hoofd extra koel! Gisteren weer naar zee en de markt. Leuke markt met lokale producten.¬† Verse eitjes was onze opbrengst. We besloten gisteravond uit eten te gaan naar een tentje dat een beetje alternatief is en prat gaat op de mooie producten die ze verwerken. Ook is daar iedere avond live muziek; hetzij bescheiden. Deze avond twee gitaristen van zo’n 65 jaar die mooie teksten zongen van liederen uit onze jeugd. Gezellig druk en we zaten prima! Ik zag een plekje open komen en met een spurtje kwakte ik op de kleine rotanstoel met een kussentje. Kees sloot even later aan; en voor hem betekende het stoeltje een beetje dubbelgevouwen zitten…Enfin we zaten zoals gezegd prima.¬† De bestelling werd een pizza met eendefile en peterselie knoflooksaus voor de √ę√©n en een maaltijdsalade met toast en geitenkaas voor de ander en dat mixten we. Het was echt lekker. En zoals beloofd mooie verse spullen. We besluiten nog een keer te gaan voor ons aankomende vertrek. En daarna maakten we een mooie wandeling naar de grote inham die we al eens hadden gezien vanuit zee. Blijkt een rivier te zijn die in de zee uitmondt. Prachtig gebied eromheen¬† met duinzand en in het water bootjes om mee te varen. We slenteren wat rond en vergapen ons aan de geweldig mooie eco-huizen die hier gebouwd zijn. Het lijken allemaal particulier ontworpen huizen waarbij veel houtskeletbouw en meer van dat soort aparte materiaalverwerking .

We gaan naar huis en we kunnen nu ook tot diep in de nacht buiten zitten; de avonden zijn zwoel. De camper blijft ons verbazen. Deze blijkt verdomd goed ge√Įsoleerd en het is er goed in slapen. Ook overdag ‘zweet je de tent niet uit’!

Inmiddels hebben we veel nieuwe buren. Jonge Duitse gezinnen met veel klein grut. De oudste is 5, denk ik, en dan zo naar 0. Per wagen 2; samen 8. Leuk om dat gebabbel van de oudsten te horen en de eerste stapjes van de kleintjes mee te ontdekken. Het geeft een bepaalde levendigheid en vitaliteit aan het leven dat wij erg leuk vinden! Uitslapen gaat ook nog steeds goed dus er is sprake van een vreedzame co√ęxistentie! Naast ons zijn kwieke Brabanders gekomen. In een fonkelnieuwe Hymer Premium 50. Leuke lui waar we af en toe even gezellig mee babbelen. Zij hebben de electrische fiets bij zich en gaan naar Mimisan 20 km verder op. Ik heb daar de puf niet voor en vraag of zij voor mij paracetamol met coffe√Įne willen meenemen. Wij blijven hier relatief lang staan en dat had ik niet voorzien; ik raak door mijn voorraad!¬† Geen probleem. Bij terugkomst wordt het gesprek wat uitgebreider. Ze bezoeken een dochter op een nabijgelegen camping. Beetje bij beetje wordt duidelijk dat deze vrouw (38 jaar) vorig jaar kanker kreeg. En een heftige want enorm veel bestraling en kuren..En ze was zwanger van een tweede kind; hun eerste dochtertje is reeds 9. Dus kuren en zwanger zijn; een moeilijke en angstige tijd voor hun dochter maar ook voor hen. Ze is er nog en het gaat. Wel zeer onthand; want altijd slanke grote vitale vrouw en nu groot zwaar en moe. En ongelukkig met dit lijf. We concluderen alle vier dat het geluk van je kinderen het belangrijkste goed in je leven is. Zij genoten al jaren van het camperen; 25 jaar,¬† en zijn ook gestopt op jonge¬† leeftijd; hij met 60 jaar en zij met 62 jaar. Natuurlijk veel inleveren ( altijd hetzelfde verhaal) maar dat is niet erg. Ook zij hadden verhalen over vroegoverleden vrienden in eigen kring, maar ook veel ontmoetingen met alleenstaande mannen in een camper. Zij leven ook tussen 2 huizen in de komende 2 jaar. Na 7 jaar eindelijk huis verkocht nu wordt een nog te bouwen patiobungalow de nieuwe stek!¬† Maandag vertrekken ze weer; even gesnuffeld aan hun dochter en kijken hoe het gaat!

ZONDAG 5 Augustus 2018

Kees: Het lijkt alsmaar warmer te worden. Vandaag 33o C ……… geen weer voor veel fysieke inspanning. De lucht is ook extreem vochtig; handdoeken e.d. drogen slecht. s‚ÄôOchtends lig ik vanaf een uur of acht genoegelijk te luisteren naar de geluiden van de ontwakende drie Duitse gezinnetjes tegenover ons. Twee kinderen zijn nog heel klein en kunnen nog niet praten, maar in het gezinsorkestje, dat ze samen vormen, laten ze zich uitbundig horen; de √©√©n zingt steeds heel melodieus, maar met een h√©√©l indringend h√≥√≥g stemmetje, Papapapapapapapapapapapapap, enz, enz. De ander die nog in wipstoeltje e.d. resideerd gromt ook P√†pa, Pa√†pa. De Pappa‚Äôs doen het dus goed hier; hebben nu duidelijk echt eens tijd voor de kids en dat doet wel iets. Het gaat hier trouwens om doorontwikkelde hippe hoogopgeleide surfers, die de hippie- busjes ontgroeid zijn, en nu in grotere campers met vrouw en kinderen vakantie vieren. Naast de volwassen surfboardpakken en planken hangen nu ook piekleine surfpakjes te drogen. We zijn hier nu ruim een week en het verveeld nog geen minuut. Toch mis ik Nederland en de vrienden en familie daar. In het afgelopen jaar zijn we nu, na een onderbreking van november t\m maart, meer dan een half jaar op pad geweest. Ik wil nu ons half ¬†afgebouwde huis wel eens zien. Dat gaat dus vanaf woensdag a.s. een lanzaam terugtrekkende beweging worden. Ook al omdat dan een temperatuuromslag plaats gaat vinden van ¬†maar liefst 36 Cop dinsdag, naar een 23 C op vrijdag.

img_2168
Schilderij dat we gekocht hebben…..
img_2165
Trui met haar favorite lunch: Soep!! En de was is gedaan…..

Trui met haar favorite lunch: Soep!! En de was is gedaan…..

2018-07-30 14.03.45.jpg
Vloed
20180730_175459.jpg
Atlantisch schuimbad
20180803_202551.jpg
Etentje in de ‚ÄúCantina‚ÄĚ.
20180803_212700.jpg
De getijden rivier vlakbij de CP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s