Van de kust naar Lalinde (Dordogne) via Casseneuil


6A258B51-DF1A-4934-B149-7674B8A9BAA3
Bijkomen aan de Dordogne
AE0F4EC4-D5D6-4429-8CD9-A85B4020DCD1
Entree vd camping

Gisterochtend zijn we vertrokken van de kust met een eerste stop in het dorpje Casseneuil dat aan een zijriviertje van de Lot ligt. Bij vertrek ondergingen we de weersomslag aan de kust, met bij het ontwaken bewolking, en tot onze opluchting al iets lagere temperaturen, maar hoe dichter we bij de Dordogne kwamen hoe warmer het weer werd! We stonden in Casseneuil op de gratis CP aan een groene rivier met twee andere Franse campers. Hier en daar wat vissende mannen, en na een avond wandelingetje door het uitgestorven middeleeuwse dorp, dronken we bij kaarslicht nog een glaasje ijskoude rose aan de rivier voor de camper. Vannacht onweerde het en goot het met zoveel kabaal dat van slapen niet veel kwam. Nu dus in Lalinde op de camping municipal voor 18,50 per nacht (!) Ja, dat bestaat nog! En direct aan de Dordogne! Van de erg aardige beheerder kregen we plaats 15 toegewezen aan de rivier, daar aangekomen bleek die plaats bezet door een onnozel kijkend Duits echtpaar, ook de ander plekken ernaast waren bezet. Er ontstond wat tumult en het echtpaar was beslist niet van zins hun “kuil” prijs te geven. Volgens hun logica lagen de plaatsen links van de stenen met de nummers. Met behulp van de beheerder die we ophaalden kwamen we eruit. Het was dus rechts! 😵 De Duitsers moesten dus ophoepelen. Wel nog verongelijkt tegen ons mompelend over die toch zeer onlogische fransen, die echt niet wisten hoe het moest met de ordening. Betrap ik me nu toch nog op wat anti Duits sentiment?20180809_204448.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s