Lalinde 10 augustus


Vanmorgen neem ik me voor de was te doen. We dachten dat op deze camping een wasmachine is maar dat is niet zo. Dus “op de hand”. Een klus want twee overtrekken en onderlakens maken dit keer deel uit van de was. Ik denk dan maar ‘een goede excersitie voor het bovenlijf en de armen’. Ik doe elke ochtend buikspieroefeningen. Nu al bijna 4 maanden vaste prik in de camper en ik kan dus voorover gebukt staan en dus ook die was weer doen. Dat werd echt een probleem, maar dankzij een leuke jonge fysiotherapeut heb ik nu oefeningen gekregen die niet de rugspieren versterken maar de buikspieren. En dat ontlast enorm! Dank aan deze man. Nooit zelf op gekomen terwijl die rug me toch al 50 jaar parten speelt. Voordat ik de was doe komt de ‘Brabantse’ vrouw, ze stelt zich later vior en heet Mien, die we ontmoet hadden bij Contis Plage, ons opzoeken. Cor, haar man, hadden we al ontmoet bij aankomst. Ze begroet ons hartelijk en begint direct te vertellen over haar dochter. Dit keer niets over de ziekte maar over het noodweer. De dag dat wij vertrekken blijkt op haar camping-  en dus ook op onze camperplaats- noodweer geweest te zijn. Om 6 uur in de avond werd in allerijl flyers uitgedeeld met code oranje/rood. Alles moest ingepakt worden; luifels, tenten en snel! De dochter heeft een caravan en besloot de hele voortent af te breken en in te pakken. Toen het noodweer uitbrak was dat zo heftig met storm regen en hele harde windstoten  dat ze doorweekt met haar twee kinderen in de auto kwam een afstand van nog geen 2 meter. Hagelstenen als eieren en uiteindelijk is alles kapot gewaaid wat buiten stond. Ze heeft gebeden van angst dat dit goed zou gaan vertelde de vrouw.  Wij stonden om 12.00 uur, 1 km verderop, en dwars op de kust; dus in het oog vd storm. Ongewis zijn we een hele hoop ellende ontkomen. We wisten niet dat dit eraan kwam en uit de lastminute actie met de flyers blijkt  ook campinghouders blijkbaar niet. Later krijg ik ook apje van zus en zij attendeerde ons ook op de ellende bij de Ardeche en de Gard!  We moeten zorgvuldig op gaan letten nu!! Dat weer wordt een dingetje! De Dordogne staat vandaag wel een metertje hoger, maar kan dat makkelijk aan…

De was gedaan en dan besluiten we even Lalinde in te gaan. Op de fiets. Een leuk dorp met een gezellig plein met Prettige terrasjes.  We lunchen met een salade en gaan boodschappen doen bij de Intermarche. Wat zijn die toch goed voorzien met versafdelingen voor vis o.a. Een visspiesje wordt het voor vanavond.

Voor de camper wat soezend in onze stoel geeft Kees aan moe te zijn. En dan komt Mien, de Brabantse vrouw, ons nodigen voor een glas wijn. Erg gezellig. Blijken ook zij tussen twee huizen te toeven, maar dan 2 jaar!! Ze wonen deels de tijd in een deel van een onbenut stuk van een boerderij van kennissen en camperen.  Dat is lang denk ik dan weer. Het huis is op tekening klaar…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s