Camping municipal La Callopie, Martel


Smadelijk hebben we de aftocht moeten blazen…We waren na een rit door de Dordogne vallei en een leuke stop bij een gezellige broccante markt onderweg geland op een schaduwrijke cp direct aan een stoer stukje van de rivier met een enorme rotswand aan de overkant.

img_2376
Dordogne, strandje, de plek waar we maar een middag hebben gestaan
img_2368
De cp, naast ons staat de oude hymer met het lawaaige hippie stel.

We zwommen heerlijk in de rivier, het werd een heel warme dag! Op de cp terug begonnen onze buren, waar we erg dichtbij stonden, op de supersmalle plaatsen keiharde muziek te draaien, van het soort Franse hardrock waar je hartritme van uit balans raakt. Trui informeerde vriendelijk een paar keer of het zachter kon, en even leek het ook minder, maar dat duurde niet lang. We pelden de wagen tenslotte na het diner af, en besloten een vrijgekomen plekje te bezetten even verderop.   Daar escaleerde het. Terwijl ik de wagen op de handrem zette hoorde ik het volume omhoog gaan. Ik zei ze dat ze niet naar onze muziek hoefden te luisteren en dat de cp van iedereen was enz, enz, “Praat eerst eens Frans” kreeg ik te horen, ik gaf ze de middelvinger waarop het hele spul over me heen rolde… Wat waren het voor types?? Drie mensen; de jonge man met rasta -haar was tenger en wat gemankeerd in zijn lichaamsbouw. Hij dronk en gebruikte de hele middag al ‘spul’. Een partner, vrouw; zij deed hetzelfde en liep de hele dag op en neer voor onze campers langs met ontblote borsten. De heren op leeftijd terzijde van ons konden het niet laten om af en toe de vorm van de buste na te bootsen. Wij wisten niet heel goed hoe of wat te denken hiervan. Is het een getuigenis van absolute vrijheidsliefde zo op de cp of. .. Ze zweefde nogal. En, bleek later, een nichtje van de jongenman was de derde gast.. Nadat Kees zijn vinger omhoog  stak ontplofte de jongeman want Kees had zijn nichtje beledigd 😥🤔. Wat een zooi. De beheerder kwam juist op dat moment geld innen en suste..Zo leek het..De boel. De buurman aan andere zijde- inmiddels voormalige buurman- kwam.ons enige meubilair nadragen en was niet thuis. Met een volledig tandeloze grijns verontschuldigde hij zich. ( 50 jaar?). Was hij bang zijn erotisch uitzicht te moeten missen…😏 Afijn,  20 minuutjes verderop staan we nu op een knusse municipal tussen aardige en vooral beschaafde mensen. Kaarsje aan, ergens roept een uil, strakjes nog even douchen, wijntje, morgen weer een dag!

En…….wat is Martel mooi! Het is heel oud en staat bekend om zijn 6 torens. De paleizen dateren vanaf 1130 en de markt, geheel opgebouwd uit grote blokken steen met een prachtig dak van hout geconstueerd, dateerd van 1500. Deze marktplaats, zo ingebouwd tussen de oude paleizen uit 1200, is uniek in zijn soort voor Europa. Sarlat bezochten we ook, maar deze plaats is zeker zo uniek en mooi en niet ” opgegeten” Door commerciële bedrijvigheid. De CP Minicipale is ook mooi gelegen op een soort verhoogde terp en voorzien van alle gemakken. Later gingen we heerlijk uit eten ; Canard!

img_2397
Martel, stadsgezicht
img_2396
Plafond van de marktplaats in Martel, nog uit 1500!
img_2419
Interieur van de kerk in Martel, die wel iets weg heeft van een Pierre Cuyper gebouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s