Aire municipal Nieul


Na 2 nachten op de gemeentecamping van het mooie stadje Martel, zijn we 130 km verderop geland in het gehuchtje Nieuil, even voorbij Limoges. Was het gisteren nog  31 C, vandaag is het 16 C! Even wennen, maar ook een opluchting,..lang gaat het niet duren trouwens. De zeer welgedane landgenoten waar we naast stonden afgelopen dagen, gingen in de gesprekjes die we voerden weer naadloos over op “die zwarten die onze werkgelegenheid komen stelen”. Wat maakt deze weldoorvoede medeburgers toch zo beperkt in hun gunfactor? We weten nooit goed raad hoe te reageren; we willen mensen niet afwijzen maar op een zeker moment heb je het gevoel dat negeren ook geen optie meer is. Deze keer reageerde Trui door op te merken dat het voor de ouders toch heel moeilijk moet zijn hun kinderen te laten gaan in de overtuiging dat zij ze waarschijnlijk nooit weer terug zullen zien. En dat zij hopen dat in dat verre onbekende Europa aardige mensen zullen zijn die hun kinderen goed ontvangen?! Dat veroorzaakt stilte.

Wat is Martel mooi! Het is heel oud en staat bekend om zijn 6 torens. De paleizen dateren vanaf 1130 en de markt, geheel opgebouwd uit grote blokken steen met een prachtig dak van hout geconstueerd, dateerd van 1500. Deze marktplaats, zo ingebouwd tussen de oude paleizen uit 1200, is uniek in zijn soort voor Europa. Sarlat bezochten we ook, maar deze plaats is zeker zo uniek en mooi en niet ” opgegeten” Door commerciële bedrijvigheid. De CP Minicipale is ook mooi gelegen op een soort verhoogde terp en voorzien van alle gemakken. Later gingen we heerlijk uit eten ; Canard!

15345066486722014749890.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s