SAPPERS!


Eens in de week komen hier op de boerderij de sappers langs, een helse mobiele installatie wordt  dan op het erf opgesteld, en van heinde en ver komen mensen hun  Onbespoten appels en peren brengen om die om te toveren tot puur appel- en appel- peren sap. De machine vermaalt het fruit eerst en door middel van extractie onder druk perst de machine dan het sap eruit. Er blijft een dichte pulp over die dan op het land vlakbij wordt gegooid, daardoor ruikt het op de CP intens naar appelcider, zoiets in ieder geval……het sappen duurt van s’ochtends 7 uur! tot s’avonds 8. De appelen rommelen de machine binnen en samen met het gesnerp van de extractor klinkt het als moderne jazz. Het sap, 5 liter, gaat in een zak, en die zak gaat dan weer in een kartonnen doos.  Iedereen helpt mee, en de sfeer is er een van de schouders eronder, er wordt hard gewerkt maar het is ook erg gezellig, een zo’n vrolijke doos van 5 liter kost 8,50 €. De biologische restauranthouders zijn er gek op! Het gaat laat worden vandaag, want boer Albert heeft snel nog heel veel appelen geplukt en wil nu nog even sap voor de familie persen, ik kijk  er met respect naar!

Een gedachte over “SAPPERS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s