Even de balans opmaken! 12 september 2018


We zijn nu drie weekenden in Nederland. Het eerste weekend en maandag dinsdag bij vrienden verbleven in ons oude Limburg! Dat was een warm ontvangst! Het tweede weekend bezoek van vrienden uit Bunde (inclusief logeerpartij!) en Amsterdam en het laatste weekend was ik jarig en weer veel bezoek. Wat ontzettend fijn is dit en ook heerlijk te weten dat onze verhuizing geen verlies van vrienden hoeft te betekenen! Iedereen doet moeite om de situatie te overbruggen! We konden heerlijk buiten verblijven op de weiden van boerderij de Kolke. En nu, nu wordt het weer minder en voelen we wel aan dat we toch meer in de camper zullen moeten verblijven en dat stemt ons tot nadenken. We lezen de prachtige verslagen van vrienden die Griekenland bereizen en die genieten van de zee met temperaturen van 30 C! Dat is andere koek. In Frankrijk is het onder Parijs voorlopig ook prachtig weer de komende 12 dagen en dat lokt ons wel!06831DBF-441C-4942-8DD9-AEB0E8B7CE27.jpeg

Inmiddels hebben we gehoord dat de badkamer betegeld is, en dat betekent dat de bouw in de afrondingsfase komt. En zijn we kasten aan ’t bekijken voor woonkamer, keuken en slaap/werkkamers. De mooiste kasten hebben we gezien bij CILO/EIJERKAMP in Zutphen. Helaas de prijs was te hoog ; 17. 000 euro. 0B274349-C64E-4F7F-AD29-BB54ED41EC26.jpegWel als een kunst-object zo mooi en wij weten dat we daar dagelijks van kunnen genieten, maar tja er zijn teveel wensen. Dus we gaan ook naar Lundia en Ikea. Bij Ikea treffen we een kast die de bijna 4 meter wand in onze slaapkamer goed vult tot 2.54 meter aan t plafond! Het huis hebben we iets op onze wensen aangepast; de twee kleine slaapkamers worden één grote zodat we goed uit de voeten kunnen en beiden flink bergruimte krijgen voor onze kleding!. In de woonkamer willen we ook een flink bergmeubel. Nieuwe huizen hebben geen kastruimte dus daar moeten we zelf flink in investeren. Kees had een prachtige designkast gevonden dat opgebouwd werd middels modulair systeem van gerecycled karton!! Voor vrienden, die ook een nieuw huis krijgen met boven bijna uitsluitend schuine wanden, leek dat een uitkomst; helaas ze bestaan niet meer!! Dat is heel jammer en soortgelijk is alleen te vinden in Italiaans design dus weer peperduur. Ik wil zeker nog investeren in een zoektocht naar vintagekasten onder andere in pakhuizen in Rotterdam!  Maar ik ben er niet gerust op; de artifort tafel die we konden kopen bij CILO bleek nieuw ( in de uitverkoop) al voordeliger dan de bodemprijs voor biedingen tweedehands! En we willen consuminderen; minder spullen kopen. Dat proberen we nu al een hele tijd. Maar met zo’n nieuw huis inrichten ontkom je niet aan aanschaf spullen! Gisteren las ik in de Volkskrant dat Nederlanders veel consumeren.  Als de wereldbevolking zoveel zou consumeren als Nederlanders dan hadden we 2.5 keer meer Aarde nodig!! Bizar eigenlijk. En ons lukt het ook maar ten dele gelet op de hoeveelheid spullen die we weer achter hebben moeten laten bij de overgang naar ons nieuwe huis! (De eettafel van 2.20 x 1.20 zou echt niet passen! Die hebben we meegegeven aan een jonge vrouw die een bedrijfje heeft in recyclespullen! En veel spullen overgedragen aan de nieuwe bewoners die van heel klein naar heel groot wonen gingen!). Ook konden we ons niet vinden in de standaard keuken en badkamer; daar weer extra in geïnvesteerd.  We willen wel maar zijn niet consistent! Dat heeft bij mij zijn weerslag op  last van de zakken afval en plastic vooral! Die ik gelijks wegbreng naar de container op de camperplaats.  En het brood dat ik weggooi omdat het na 5 dagen echt niet meer lekker is.

Het regent en waait nu hard. De twee buren zijn vertrokken en de boer is met de aardappel sorteermachine bezig. De boer werkt drie dagen elders en verder op ’t bedrijf. Het is een landbouwbedrijf. Drie grote velden voor snijmais, hop,  gierst en aardappelen. Daarnaast fruitteelt waaronder cranberry. Op dit moment zijn ze in gespannen afwachting van een high tech- cranberryplukmachine uit Amerika. De boerin verteld dat de veeboeren klagen over de opbrengst van hun bedrijf maar de nood zit bij de akkerbedrijven. Gisteren werd bekend gemaakt dat het aantal miljonairs weer fors stijgt in Nederland waaronder boeren en theatermakers!😉

We gaan straks naar de garage Aal in Steenderen voor de airco en door met zoeken naar meubilair en bestrating van de tuin.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s