Inmiddels is het 16 september!


A861327C-DD4B-4DD5-B3E2-22BDB9DB4116Wat gaat de tijd snel! De dagen vliegen om en we zijn heel ontspannen ons leven aan het leven. Tijden plannen we niet. Als we iets willen ondernemen is dat tijdstip het moment. Wat een verschil met een jaar geleden! In 2015 liep ik in Glasgow met 2 jonge collega’s op een Internationaal congres voor exchange van studie programma’s en talenten. Stands uit de hele wereld op een beurs zo groot als de Jaarbeurs in Utrecht. Relaties gelegd met universiteiten uit Zuid Korea – Seoul, Japan – Kyoto/Kobe, Amerika – Los Angelos en Zuid Africa – Kaapstad! Board-members van Japan, Korea en Los Angelo hebben ons  bezocht en wij zijn door hen hartelijk ontvangen en ik weet inmiddels dat dit noeste werk geleid heeft tot  de start van de  Master is met deze  drie universiteiten!! Chapeau voor mijn collega’s. Wat een ander leven bij de boerderij de Kolke! We zijn naar Steenderen geweest om de airco reparatie te bespreken. Dat hebben we verrijkt met een bezoekje aan Doesburg, terwijl de diagnose uitgevoerd werd. Daar waren we blij verrast van de schoonheid van dit Hanzestadje.  Ook bezochten we het Lilac-museum met een tentoonstelling van Chagall, en glaswerk van Lalique!33300089-CFFD-46BA-A000-AF869711FDBFF809F95A-17B7-420E-B29F-D35C016CA5727F1467FA-7906-407D-878F-A79E55A00BA1Ondergebracht in een prachtige woning daterend uit de 17e eeuw. Een lunch namen we in het Arsenaal een fantastisch gebouw uit de 15e eeuw! Later haalden we de camper weer op en keerden tevreden naar huis.  De reparatie laten we uitvoeren bij Garage Aal in Steenderen; we hebben meer vertrouwen in hen dan het bedrijf in Limburg waar we de camper gekocht hebben ( bij Schippers!)

De volgende dag zijn we weer in Zutphen en dit keer hebben we zin om naar meubels te kijken en we onderzoeken of dat te doen is in de stad! We starten op de Zaadmarkt en daar treffen we een klein pand met op de voorruit van het pand  een uitnodiging voor Fengsui! Hier blijkt Nina Elshof te wonen met een dochter ( ze heeft er 3) en ze runt naast een bloeiend opleidingsbedrijf ook een zaakje in mooie spullen en meubels. Ook staat er een boekenkast vol met boeken. Privé ! Staat erop! Kees gaat in een stoel zitten en verliest zich in een Jung collectie die hij qua omvang , in die grootte, niet eerder aanschouwde! Ik struin wat rond en het blijken Zweedse meubelen valt me op, de meeste uit de jaren ’70, en op zeker moment vraag ik Kees waar hij in zit?! En ik val voor een oranje gestoffeerde draaistoel-de stoel waar Kees heerlijk in zat te lezen- en een Zweedse schommelstoel,  die ook uitstekend zit, 6BABC41A-70FB-4862-B8B0-4F717B4D24C6gedrapeerd met een levende vacht-aldus Nina- van een schaap! Een levende vacht dacht ik 🤔 wat zou daarmee bedoeld worden? Nu, het schaap wordt geschoren en niet geslacht en de onderzijde van de vacht – vol met dreadlocks van wondermooi donker wol-  wordt gevild!  Dat vind ik een mooie warme toevoeging aan ons interieur. We kopen de oranje stoel en bedenken ons nog voor de twee andere zaken. Tevreden betaal ik de 125 euro’s en we gaan opgewekt verder. In de Kortehofstraat ontmoeten we weer een interessante vrouw. Zij heeft een concept van  “Stilte” met meubelen bedacht. We komen hier eigenlijk niet verder over de meubels in gesprek; zij blijkt een paar jaar geleden verhuist uit Haarlem naar dit prachtige gebied en heeft een winkel in Zutphen maar woont bij Lochem,  en tezelfdertijd komt een struise blonde vrouw binnen, die aanhaakt op ons gesprek, en zei vertelt twee weken geleden geland te zijn in Empe op de hoek van Voorst. Twee vriendinnen die samenwoonden in Haarlem en beiden kozen voor de achterhoek. We gaan verder want we zijn moe van de gesprekjes en vinden de dag genoeg geslaagd geweest! De volgende ochtend worden we tijdens ’t ontbijt gebeld ; Nina! Er zijn klanten voor de vacht of wij nog geïnteresseerd zijn? Zij wilde ons toch even op de hoogre stellen! Wij kijken elkaar verbaasd aan; bijzonder toch?! We kopen de vacht!

Op vrijdag de 14e logeert zus Ien een nachtje bij ons! Die avond gaan we naar King Lear van Toneelgroep Maastricht.  Een allereerste voorsteling, tryout nr 1 van zeker 10. En een vertrouwd toneelgezelschap voor ons! We genieten volop van een modern geregisseerde versie met prachtige decors en muziek! Later een lekker wijntje en naar bed. Dat gaat heel goed een logies op het hefbed!

Zaterdag genieten we samen van Zutphen en vertelt ze dat ze Zutphen wel mist; Nijmegen, haar stad, is zo vreselijk afgebroken. Samen bekijken we nog even ons huis in aanbouw en we mochten warrempel het huis in!! Zo leuk en aardig van de werklui!  De tegels in de toilet zijn geplaatst en deels in de badkamer! Ien vond het een mooi huis en een  goede keus.Later breng ik haar weg naar de trein. Ze doet met de trein 35 minuten over de rit. Met Kees doe ik een bakkie in de stad en hij verteld alweer over een wondermooie fietstocht! Kees geniet echt volop van de landing in Zutphen. Daar zijn we beiden blij om; ik ken in zekere zin de stad en haar omgeving en voor Kees is alles nieuw. Kees op de fiets naar ‘huis’  en ik heb na 3.5 weken eindelijk nog 2 uur om eens te shoppen! Dat doe ik gezellig op de Schupstoel bij een secondhand winkel.. Daar weer gezellig gekletst met een vrouw die in Hilversum woont en graag terug zou willen naar Zutphen waar zowel haar man als zij 75 jaar geleden geboren en opgegroeid zijn! Haar man wil niet dus hebben ze een tweede huis in Gorssel met 1000m2 bos …En ze klaagt dat ze er meer voor het huis en de tuin is dan andersom…Komt mij bekend voor!

We kopen beiden wat kleding en laarsjes zeer in ons sas! En dan zie ik in de Laarstraat een betrekkelijk oud stel lopen; Cas en Wil! We herkennen elkaar en begroetten elkaar uiterst hartelijk. Zij waren door Tiny op de hoogte gehouden van mijn leven in het Zuiden en liepen vervolgens mee naar de Melatensteeg om de nieuwe woonstee te bewonderen.  Daarna scheiden onze wegen; met een hartelijke uitnodiging ze op te komen zoeken aan de Jacobdamsingel nummer 97!

Bij de ondergaande zon nemen we een lekker bordje eten en sluiten de dag af met een goed glas wijn!

Zondag de 16e gaan we lekker niks doen; nemen we ons voor! Het wordt een fietstocht maar Deventer.  Heerlijk langs de Ijssel en we landen op de Worp! Daar blijkt een korenfestival gaande. 2AE24B4D-5BE5-49E2-9B0F-58B6D3B4D75E6B8EFDFA-DEFF-4528-BCAF-BBA2A54507B6Heel veel volk per fiets valt ons op, naast een beperkt autopark! We sluiten gezellig aan en genieten van het feest. Dan besluiten we met de pont over te steken naar de stad! We slenteren door de reuze gezellige stad, bezoeken een fantastische antiqair-boekhandel; D22E1D72-46C0-49A0-8F2C-857D729BDDDEFF64E7D2-7D50-4AEA-8F6F-40F35C9D3163Kees gaat los op de voorraad Jung boeken-aangestoken door Nina?-en scoort er twee! Later lunchen we op de markt waar weer een foodtruck festival is en sluiten de wandeling af in het Bergkwartier! Bezoeken tentoonstelling in de Bergerkerk en gaan dan weer met de pont terug!  Op de fiets via Wilp naar Voorst weer naar huis! En zo grappig; komen we Friezen tegen op de pont; later blijken we buren bij boerderij de Kolke😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s