Alweer 20 september!


Ik schrijf nu zo’n 4 dagen aan elkaar! We hebben nog steeds fantastisch weer! Ook vandaag en we besluiten om naar Deventer te fietsen en Tiny met een bezoekje te verrassen! Altijd gezellig. Inmiddels zijn we iedere dag naar het huis geweest.  Het lijkt wel op de tijd dat we naar het Kempke verhuisden; 800 meter van onze oude stek de Pletsstraat. Elke avond vol verlangen er even langs. We blijven kinderen daarin lijkt het wel😉 Maar vinden dat beiden leuk dus top! De mensen op de bouw vinden onze betrokkenheid en enthousiasme aanstekelijk lijkt t wel. Maandag gingen we weer kijken en troffen de baas van de tegelzetters. Ik had deze jongeman gisteren nog gesproken om even te checken of de tegels qua kleur goed waren gezet. Dat klopte inderdaad; ik had het fout in mijn hoofd. De toilet is wit met een achterwand van mozaïek tegels die qua kleur aansluit op de vloer . Hij vond het leuk om de Ipad van Kees te gebruiken om foto’s van het resultaat te laten zien! En de tegelzetter – een oudere ervaren man- vertelde dat het mooi was geworden en ook prachtig stond. Wij weer opgetogen verder met de maandag. In Frankrijk hadden we een prachtige gouache gekocht van een dame die op dat moment in Amerika verbleef maar exposeert in een collectief aan Contis Plage.  Altijd op zoek naar een souvenir voor elke reis vonden we dit passend. Vandaag een lijstenmaker opgezocht in Zutphen die dit voor ons regelt voor 50 euro all-in. Dinsdag vroeg op. De camper naar de garage gebracht in Steenderen; Aal. Ik rij achter Kees aan met het torretje, want we hebben besloten om de Achterhoek te verkennen. We rijden prachtige coulisselandschappen door en belanden zodoende in Vorden bij kasteel Vorden. img_3153img_3157img_3164img_3162Prachtig kasteel dat nog particulier bewoond word. We wandelen er rustig omheen en genieten van de mooie bomen en parkgezichten. Dan door naar Ruurlo; het kasteel waar de nieuwe collectie van museum MORE staat van Tjeenk Willink.  Zowel het park, het kasteel als de collectie is prachtig. De visie van de architect op de verbouwing is subliem.  Veel transparant gelaten door te werken met glas en een trappenhuis gecreeerd met een wenteltrap dat monumentaal mooi is! Tenslotte het nieuwe ingelegde mozaïek parket; prachtig in één woord! De collectie van Willink is ook mooi alhoewel dit genre; het surrealistische verstilde grijs niet altijd onze waardering heeft. Willink had een zeer zwarte visie op onze samenleving. Destructieve beelden en grijzen, samen met de tegenstelling van de pracht van de natuur, de mens of de antieke architectuur in haar schoonheid,  gaf die visie vorm. Dat resulteerde in antieke gebouwen, of afbeeldingen van goden in een destructief wereldbeeld; ik zou het niet aan mijn wand willen hebben. Willink was overtuigd van het verval van de hedendaagse tijd. Hij leefde tussen 1900 en 1990…Twee wereldoorlogen in Europa en tal van oorlogen in de rest van de wereld….We rijden door naar Winterswijk. Het landschap vervlakt enigszins…Het lijkt Duits te worden. De huizen worden kleiner met ‘knikkappen’ dat wijst meer op keuterboerderij. Rondom Vorden en Ruurlo immense bedrijven en heel veel stoeterijen. Kees kan niet uit over de enorme hoeveelheid paarden die hij ziet. Winterswijk valt ons tegen…we zien het niet of kunnen onze draai niet vinden. Het is inmiddels 30 C, en we worden moe. Na een lunch vertrekken we nog naar vestingstad Groenlo maar ook daar kunnen we de schoonheid van een vestingstad niet ontdekken! Ruurlo slaan we over en na een belletje van de garage te hebben ontvangen besluiten we naar huis te gaan. We slapen heerlijk en de volgende dag dinsdag gaan we fietsen. We gaan dit keer naar Loenen en Eerbeek. Als we Loenen bereiken zitten we al aan de rand van de Hoge Veluwe en zien we dat we nog maar 12 kolometer hoeven te fietsen naar Krőller Moller ons lievelingsmuseum! Wat een mooie omgeving hebben we toch gekozen zeggen we wel dagelijks tegen elkaar! We fietsen door naar Eerbeek. Een heerlijke tocht door open velden en later ook bosrijkgebied. Bij Eerbeek bekijken we Huize Eerbeek, een havezate waar vriendje Hans in zijn jonge jaren heeft gewoond omdat vader hoofd van de plaatselijke school was. Een prachtig gebouw in een parkachtige omgeving. In die buurt is ook een vakantiepark waar neef Koos volgens mij jaarlijks verblijft! We kopen hier eindelijk een knopenfietskaart! Uit het hoofd is het toch lastig fietsen..Er zijn zoveel mooie kleine weggetjes te kiezen… De volgende dag gaan we koffiedrinken bij Jan en Marianne. De was is weer gedaan; waar we heel blij mee zijn. En we mogen gebruik maken van hun huis tijdens de volgende week als ze met vakantie te zijn! Ook fijn een vaste douche! Daarna doen we voor t eerst boodschappen bij AH XXL in Zutphen. Wat een grote zaak….Ze hebben ‘alles’…we slaan water in en besluiten de avond met een lekker hapje eten en een crimi: Midsumner Murders!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s