Woensdag 26 t/m zondag 30 september….


Woensdag gaan we nog een keer op pad voor een kast. Allereerst gaan we naar zaken als Trendhopper.  Ik heb er niet veel fiducie in maar allah! En het is ook niks. Daarna toch nog eens naar Eijerkamp en Cilo en dat lijkt goed te gaan…we vinden samen met een aardige verkoper een toonzaalmeubel dat voor fikse korting weggaat. De man wijst ons op deze kast en legt uit dat onze criteria er wel in zouden passen. Ik bekijk de kast een paar keer en iets staat me vreselijk tegen het geheel. Opeens zie ik het; er staat een spuuglelijke tv op het plateau voor de televisie. Ik pak dat ding eruit en wat spuuglelijke objecten ter verfraaiing.  En dan lijkt het ineens wel een heel aardig meubel. We kijken verder door en redeneren of onze criteria passen. Dat doet het wel! En dan wordt er gemeten. De wand is 413mm en het meubel 422mm 😥. Het gaat niet door! Echt jammer! We zijn zoals gewoonlijk weer bekaf van dat geslenter en gaan naar huis. Om half zeven schuiven we lekker aan bij Joop en Hashim; de beroemde stamppot andijvie van Joop staat op tafel begeleid met een tartaartje! Joop had mooie kunst weer aangekocht en na dit bewonderd te hebben was de avond nog gezellig en gingen we tegen 23.00 uur weer naar huis!

Donderdag; klussendag voor Kees! De badkamer heeft twee kapotte planchetten en dat moet gerepareerd worden. Kees aan het meten en op naar de Gamma. In ’t centrum wordt ik afgezet voor het regelen van een aantal persoonlijke zaken. We treffen elkaar na 1.5 uur en gaan een kopje koffie doen in ’t Volkshuis; prima plek met goede tosti’s! Dan naar huis klussen, lezen en een rustige avond!

Vrijdag; op pad naar Wapse! We gaan,  voor we vertrekken naar het zuiden , het nieuwe, deels ingerichte huis van Cor en Marieke bewonderen! Maandag kwam de verhuiswagen voorrijden en werden ongeveer 160 dozen uitgeladen met het meubilair. Wat zag het er al goed uit! Veel dozen opgeruimd en deel van de meubels maakten de sfeer van t huis goed zichtbaar! De vloer is prachtig en de plek gewoon bijzonder! Even een gewoon moment en bijkletsen met koffie en heerlijke appeltaart uit Vledder! Later reizen we door naar Ikea Zwolle. Bekijken de kledingkastindeling opnieuw en zijn tevreden! Ook weer rondje kamerkasten…we kunnen niets uitsluiten immers! We besluiten een nieuw winterdekbed mee te nemen…Het wordt immers kouder en onze ‘zware dekbedden’ zitten in de opslag! Wat een geluk achteraf; die nacht vroor het! We hebben een wintercamper dus koude is geen probleem met dubbele, geïsoleerde, bodem en twee kachels maar toch!

Zaterdag; sauna dag en rustdag. Ik heb een sauna kaart cadeau gehad van zus Ien en dat gaan we vandaag besteden. We gaan naar Bronsbergen Welness. We komen om 19.00 uur aan en we zijn blij verrast! De entree is wat donker; en dan ontvouwd zich een mooi complex. De sauna laat 170 mensen toe. De verkleedruimte is prima en zwempak hoeft niet. Gelijk gaan we door naar het zwembad; -onze routine- op de bovenetage. Heerlijk en we zijn alleen! Dan de sauna van 70o eerst ff acclimatiseren.  Ook prima. Dan naar beneden terug en doorzoeken we de ruimte. Er blijken heel veel soorten sauna’s te zijn. De sfeer is goed; het heeft een wat oosterse sfeer ook door de plafondsuitsnedes die Moors aandoen. De Hammam is onbenut; moet je boeken. Dan naar buiten. Wat een verrassing. De sauna buiten blijkt in een grote Japanse tuinsetting gelegen. Met buitensauna’s, een klein zwembad een meditatieruimte en een zwemvijver die prachtig beplant is! Veel louncheplekken en mooi sfeerlicht. Dit bevalt ons erg goed. Eten doen we niet…Er is wel een sfeervol restaurant. Later kopen we 10 banenkaart voor 145 euro! We komen terug!

Woensdag hadden we een uitnodiging van onze zoon ontvangen: we zijn welkom ook om te blijven slapen! Dat is nieuw! We besluiten zondag 30 september weer naar hem toe te gaan! Of we blijven slapen zien we wel. Op naar Amsterdam; 1 uur en 10 minuten en we zijn in Westerpark! Het weer is lekker en we nemen eerst gezellig een kop thee. Kees gaat dan met Roeland kijken naar het gasstel; dat lekt gas. Hij had het nog niet gebruikt sinds de aanschaf in april. Wel verstandig.  Samen lukt het ze dat ding goed aan te sluiten. Hij is blij weer normaal te kunnen koken . Dat deed hij tot nu in een geavanceerde combi-magnetron. Roel heeft zijn huis prima ingericht maar nog steeds geen bank. Dat is lastig zitten🤔 We gaan lunchen bij eetcafe op de hoek. Lekker kroketje en tosti voor Kees. Daarna toch even naar de Kringloop in de wijk. ‘Vind je niets of veel te duur’ aldus onze zoon. En we gaan naar binnen; staan er twee prima banken. Keuzestress!! Het wordt een bruin ribvluwelenbank die echt heerlijk zit. Beetje afdingen; 150 euro! Dinsdag bezorgd. Tevreden weer naar huis! Kees nog 3 fijne boekaankopen en ik een lang blauw vest voor 3 euro; het bleek koud!.

Thuisgekomen een lekker gebakje en daarna Italiaans eten besteld. Lekker met tiramisu toe!  Om haf acht weer naar huis; gelukkig is de kachel in de camper aan.  We zijn echt  blij met deze dag!!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s