Kijkje in ons huisje!


2 Oktober: Het is mooi helder weer en de zon schijnt! Heerlijk! De voorspellingen lijken tot en met zondag goed!  We besluiten naar Zutphen te fietsen en daar een paar zaken weer op te pakken voor het huis. Allereerst naar Gamma. Kees heeft spullen besteld voor de tv ontvangst in het buitenland. Daar aangekomen blijkt t niet gearriveerd! Vervelend en een beetje zorgelijk; track and tracé is niet te achterhalen van dit product. ..het zal toch wel goed gaan? Nadat we dit verveldende bericht kregen zien we tegels staan : ook van de Gamma! Voor de tuin. Dat moet ook nog aandacht! We kijken een tijdje en kiezen voorlopig voor keramische antisliptegels en anti mos! We nemen weer fotos en gaan die vergelijken met de vloer binnen. De gevel is wit aan de tuinzijde ; dat hebben we nog nooit aan de hand gehad; geen idee wat hierbij mooi staat! We gaan door naar de Kringloop. Joop had ons verteld dat die goede spullen kan hebben en het is om de hoek. We kopen een paar boeken; oud gedrag laat zich niet loochenen ondanks het feit dat we beiden een e-reader hebben.  Inmiddels is het half drie. We vergeten al een paar weken op tijd te lunchen. Beiden om beurt vallen we tegen het einde van de middag soms om van de trek, dus we stoppen bij de bakker en kopen een belegd broodje dat we bij de aanlegplaats van de ‘fluisterboten’ opeten.  Heerlijk. Dan gaan we weer even naar de bouw. Het is nu drie uur en om kwart voor vier sluit de bouwplaats; misschien mogen we weer even kijken. En ja hoor; enthousiast worden we begroet met de vraag hoe het met ons gaat. Wij vertellen een beetje hoe het zit en dat we vertrekken voor de komende weken. Of we misschien even. ..”Natuurlijk, kom maar ff door het hek heen”! Zo aardig. We nemen ruim de tijd om het huis te bekijken. De lichtinval in de woonkamer is mooi, ondanks en dankzij de boom. Het lijkt alsof het huis in een park staat; tegen de schutting hangt een mooie grote klimop en bij buren staan ook nog wat kleinere bomen. Hierdoor denk ik dat het leuker kan zijn om aan de korte wand de bank te plaatsen; dat kijkt leuker. De badkamer is nu ook op de vloer betegeld.  Het lijkt een loper van natuursteen die loorloopt op de wand tegenover de deur. Mooi gelegd: zeker ook bij het putje!

De muur in de gang boven is inmiddels dichtgemetseld. De slaapkamer aan de achterzijde is nu éën geheel. Prima ruimte vinden we en mooi uitzicht op het loof van de boom en  de tuinen en daken van de Laarstraat. De zolder is ook nog steeds prima. We hebben nu drie ruime kamers boven en dat was ook onze wens. Die kleine kamertjes zijn zo benauwd dat vooral grote kerels als Kees daar zich beperkt in voelen. Hier kun je normaal uit de “voeten”. Op de zolder was al een betimmering aangebracht door platen op een meter van de randen van het dak te monteren.  Wij dachten dat dit afgesloten was waardoor deze extra bergruimte niet meer toegankelijk is. Dat bleek een misverstand. Er komen uitneembare delen in die die ruimte wel toegang verlenen. Prima!! Hier kunnen veel dozen opgeslagen worden. Helemaal opgetogen fietsen we weer naar huis na een kop koffie aan het terras einde Laarstraat/Paardewal.

Boodschapjes doen en weer op weg  naar huis met de fiets en thuis voor het eerst lekker potje hutspot gegeten. Kees vegetarisch ik met “vette worst” en spekjes! Er blijft een leuk portie over en als de buurman thuiskomt van zijn graafwerk biedt ik hem dat aan. Helaas dit had hij al twee dagen gegeten en dat is even genoeg! In de koeling; morgen lekker prakkie!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s