Kröller-Muller


1 Oktober: Ons tijdelijk huis: de Camper-  krijgt vandaag een nieuwe radiator, bij de beurt verleden week bleek ergens een lek te zitten, er moest 2 liter koelwater worden bijgevuld, ook was er een sensor geheel verdwenen, waardoor de ventilator niets meer deed. img_20181005_131809-199198904.jpgWe hebben evenwel de dag goed besteed! Eerst naar Arnhem naar het museum voor moderne kunst, helaas bleek dat dicht wegens een verbouwing. Toen naar ons geliefde en vertrouwde kröller-muller museum. Met de museumjaarkaart, zo dachten we, kun je daar tegenwoordig gewoon naar binnen, maarrrrr, helaas moet je dan toch eerst nog, in de stromende regen, een  kaartjes kopen voor het park, die maar liefst 22 euro kosten, Volgende keer maar brood meenemen dus! We zien dat heel wat wijsgeworden pensionada’s dat doen. De receptioniste troostte ons met de woorden, “U kunt nu wel de hele dag rondrijden in het park met de auto?!”  Maar het museum is altijd weer een feestje om te bezoeken. De tentoonstelling “Als kunst je lief is” met allemaal prachtige en heel diverse kunst uit wel 40 musea die de vereniging Rembrandt de afgelopen 10 jaar aankocht is erg leuk, alleen al om de eclectische wijze waarop alles geënsceneerd, en ook de van Gogh’s zijn altijd weer zo mooi!

img_3312
De Barmhartige Samaritaan van van Vincent van Gogh, mei 1890

img_3320Paard en ruiter, het beeld Van Marino Marini, waarvan we zo’n mooie replica hebben (in de opslag) staat hier ook te stralen op ware grootte.

img_3310
Paard en Ruiter- Marino Marini

We sluiten af met een lange wandeling in de beeldentuin (het is net of je familie bezoekt, zo vetrouwd zijn de beelden inmiddels)!img_3307Bij de garage terug  laat de monteur me de verwijderde radiator zien, die blijkt volledig gedesintegreerd, overal hangen flarden van het vaatstelsel er los bij, een wonder dat dit de afgelopen 10.000 km is goedgegaan…….Nu de sensor nog afwachten, die komt uit Turijn in de loop vd week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s