Weekend 13 en 14 oktober!


We gingen op vrijdag op tijd naar huis. Althans dat was het plan! In de vroege ochtend apte een oude vriendin van ons dat ze niet kan komen; haar rug laat haar in de steek! Een behandeling bij de fysio pakt niet goed uit! Dus het bezoek, samen met haar vrouw aan ons huisje in Zutphen, gaat niet door! Dan besluiten we Giethoorn nog ff in te kuieren. De sfeer is prima en relaxed nemen we een capucino en delen een heerlijke appelpunt met echte slagroom!

Bij terugkomst komt een vrouw om ’t hoekje van de camperdeur kijken.Of er een sterke man voorhanden is??! Mijn lieve man staat al paraat! Het blijkt een stel van in de tachtig jaar die hulp nodig heeft. Op respectabele hoogte staat een fiets achter op de camper. Fiets 1 is er af, maar fiets 2 wordt te gortig. Hoog boven de aarde staat de electro fiets op een fietsendrager met lift; die het helaas niet doet. “Tja” zegt de vrouw; “het houdt een keer op”?! Duidend op de leeftijd denk ik! Ik loop er ook even heen; een beetje gealarmeerd door de vraag ” een sterke man”. Ik schuif wat dichter bij en zie de aangezette poging om die fiets ver boven macht aan te vatten en suggereer dan toch dat Kees uit moet kijken met z’n rug. Gelukkig sluit Kees aan; de afstand is echt te hoog…En ze besluiten samen om er niet aan te beginnen. De camperzaken zijn dicht; een beurs eist elke relevante camperzaak op in Utrecht!  Wij adviseren de werf op te lopen ; daar zijn wel technische mensen voorhanden die de lift hopelijk kunnen repareren. Want de afgeladen fiets is er ook echt niet meer op te tillen.

We nemen afscheid en gaan richting Wapse; 25 km verderop! Even kijken bij Cor en Marieke ; we zijn toch zo dichtbij. Na een kort bezoekje gaan we weer naar Voorst. We landden inmiddels op onze vertrouwde plek en worden uiterst hartelijk begroet door Corrie en Albert Wassink. Weer veel perikelen vanwege de bouw van de rotonde! Dat kost deze boeren veel kruim. De winkel loopt minder, de camperplaats wordt minder bezocht.

Later ga ik toch nog even de was ophalen bij Marianne, nadat ik eerst apte het morgen te doen🤔; ff gezellig bijgekletst! De volgende dag neem ik me voor naar zuslief in Nijmegen te gaan; maar helaas ze viert haar verjaardag niet! Andere keer! Inmiddels zijn we ook wat onrustig. Een zeer nabij iemand deelt grote zorgen met ons!  Wat te doen? ! En dan een apje van Riek ; ” Ik kom even buurten”! Gezellig! De markt gaan we doen en een bakkie bij ’t Volkshuis. Ook kuieren we rustig langs het huis! Geen mogelijkheid deze te bezichtigen op zaterdag! We bewonderen de mooie schapenvacht nog even in de Fengsui-winkel en na een fijne dag gaat ze op tijd naar huis; maar een klein uurtje rijden en nog voor de duister ingaat!. Heerlijk dat dat nu kan! We gaan lekker tv kijken een fantastische Zweedse thriller! En dan weer naar bed. Overigens was Kees ook zeer tevree over zijn dag!; hij heeft de dag besteedt aan het doorspoelen van onze waterleidingen met citroenzuur. Het toilet druppelde door, waardoor telkens veel water in onze pot zat. Kalk in het magneetklepje? Het lijkt verholpen! Tenslotte: De dag was overigens  bloedje heet! 27o! en dat voor oktober!

De volgende dag kletsen we eerst gezellig met Bob! Bob komt uit Brabant en is alleen,  maar een zeer inspirerende kerel. Bouwvakker/ metselaar geweest! Bouwde ook nog zijn eigen huis in een paar jaar tijd. Bij navraag van Kees hoe hij daar zelf is uitgekomen zegt hij; “ja goed kapot”! Hij laat twee knieën zien voorzien van een prothese om van de rest maar te zwijgen. Hij is al weer een tijd met pensioen en heeft inmiddels in het voorjaar, op een uur tijd,  zijn zelfgebouwde huis verkocht! Van dat geld kan hij de mooiste dingen doen! Een prachtige nieuwe camper aangeschaft (semi-integraal Euramobil) en een slimme kleine e-bike die zelfs 20% hellingen trok!  HIermee fietst hij met gemak 60 km rond. Hij heeft veel verhalen over fantastische plekken waar hij zo graag staat. Zo ook een plek aan de Loire waar het een knap zootje is maar oh zo leuk om te zijn. Er worden fietstochten georganiseerd.  Ieder mag gratis op de paarden rijden en open vuurtje maken is geen probleem. Hij is alleen, maar heeft zo zijn contacten overal in Spanje, Portugal en Frankrijk.  Overigens bouwt hij nu een chalet voor zichzelf dat geplaatst wordt op een uiterst gezellige camping; met zorg door Bob uitgezocht. In een verstilde landelijke omgeving op je eentje staan, bij zijn zoon op het boerenerf, kon altijd nog! Het wordt wel een speciaal vervoer van dat chalet ( Maten: 7 x 8 meter!); onder escorte van politie! Na een redelijke, ook onrustige, nacht krijgen we een apje van zus Annelies. Of we ook konden tippen over verandermanagement literatuur! Het is 8.00 uur😏. De Caluwé en Quint lijkt ons wel gepast! En dan een apje van Loes! Ze is ziek…teveel van zichzelf gevergd de laatste tijd. “Of ik in de buurt ben en eerder kan komen werken?”. Ik bied aan aanstaande woensdag te komen. “Voor de twee uurtjes inwerken” ? Vraag ik nog? Graag een hele dag! Ik ben een grote meid; moet lukken. Dan besluiten we op de fiets naar Deventer te gaan.  Het is weer warm 24o! De wind is fors; 4 Beaufort! Lang leve de e-bike!  In Deventer aangekomen nemen we eerst een bakkie en delen we een mooie tosti, nadat we de Ijssel overgestoken zijn met het pontje! Het kan nog net; met zo’n zware fiets de pont op! De hellingen naar en van de pont worden vanwege de lage waterstand steeds steiler!

5A6CEB9A-2C18-41C7-82AA-69F362F83BEA
Met de fiets op het pontje beneden….

We dabberen eerst naar het Bergerkwartier en daarna bekijken we een expositie van alumni van drie Kunstacademie’s van Noord- en Oost Nederland.

3AE7380A-55D0-4C82-8DE3-61633ECE70ED
Voormalige fietsenstalling op de Brink- tentoonstelling afstudeerkunst Noord Nederland

Vervolgens treffen we het VVV-kantoor achter Albert Schweitzer aan De Brink! In een van de mooiste monumenten van Deventer dat voor een hier achter gebouwde kerk ligt uit de 16e eeuw! Dan de beentjes trekken en we belanden bij Treintje/ Trudie; een gallery houder in één van de vele  mooie straatjes die Deventer rijk is. Ik zie leuke antieke oorbellen en verleidt Kees deze aan mij te schenken als verlaat verjaardagscadeau! De zaak bezit een mooi werk van Lucebert maar ook een grote collectie van Kees van Dongen. Prachtig. We hebben een fijn gesprek over onze voorliefde voor kunst en spreken af weer te komen. Tenslotte belanďen we nog in een winkel met vintage meubelen waarbij ik redelijk ontvlam voor een Indiase winkelkast!  Lijkt me een mooi alternatief voor woonkamer of keuken!A075FC3B-622B-4D4E-90AD-9BF6DC3D5C12 Kees ziet ook een mooie lage Indiase kast waar de tv op geplaatst kan worden. Beiden mooi! We gaan nadenken!

En dan hup op de fiets weer naar huis; nu met tegenwind.  We houden toch 21 km/uur vol met standje 1. Tevreden over de dag zijgen we neer op onze fijne tuinstoelen en genieten weer het mooie uitzicht van de akkers van “de Kolke” met gakkende ganzen in de lucht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s