Woensdag 17 oktober!


De dag begint goed! Een beetje douw en niet veel later dan 9.30 uur komt de8 zon kijken! We hebben goed geslapen. Gisteren heerlijke dag en lekker vlot naar huis gereden. Dat vinden we elke keer weer super! Het geeft een soort vrijheid…Gewoon op de dag ff op en neer naar Amsterdam. We memoreren dit soort zaken altijd even aan het ontbijt. Met zichtbaar genoegen! Vandaag begint mijn eerste werkdag. Ik ga om 14.00 uur beginnen. Allereerst moet ik zorgen dat er muziek in de winkel is…ūü§ĒDat is een serieuze hobbel voor mij als digibeet. Kees is zo lief om dit te regelen. Mijn laptop wordt aangesloten op een soundbox en hij instrueert me hoe dit geheel op te starten! Ik smeer een boterhammetje, want ik kan natuurlijk niet weg. Om twee uur meld ik me eerst bij de overbuurman. Ik stel me ff voor en ontvang de sleutels die ik aan de einde van de dag daar ook weer inlever. Ik krijg alles nog eens uitgelegd en dan gaat Manon¬†naar huis. Genieten van een halve werkdag na een zware griep te hebben doorstaan. En dan sta ik in de winkel; een secondhandshop in Zutphen! Het wordt een leuke dag. Maar wel teveel om het allemaal in een keer goed te doen. Ik heb afgesproken dat ik alle camaliteiten die ik tegen kom altijd oplos in een richting die positief is voor Manon en de klant. Dan komt een vrouw binnen met een paar laarsjes. Ze is een hele goede klant en Manon wil altijd alles van haar hebben! Zegt ze! Neem ’t nu maar aan! Ik besluit dat wel te doen alhoewel de instructie is niets aannemen. Dat laatste is vooral omdat Manon selecteerd en de prijzen vaststeld en ook omdat er geen opslagruimte is! De laarsjes vreten geen ruimte bedenk ik en dat leg ik dan wel uit. Briefje erbij en noteren in het roze boekje. Daara komen een paar groepjes vrouwen en dan een stel. Ze lopen vaardig door de winkel en vooral ook de man pikt leuke dingen op voor z’n vrouw.¬† Plots staat ze met een bruin geruit jasje voor de spiegel op een groen geruite broek. Staat erg leuk. Ze besluit dat te doen. Het stel spreekt hun waardering uit voor Zutphen; ze kenden het niet en komen uit Arnhem. Ik zie een tas van ARTEZ aan de schouder van de man hangen en besluit te informeren. En jawel hij werkt bij ARTEZ weliswaar bij een technische dienst maar toch in een¬† door ons beiden¬† herkenbare eigenzinnige kunstenaarsorganisatie. Gedreven en vitale mensen!; delen we met elkaar! Ik vertel dat ze mijn eerste klanten zijn en samen doorlopen we het proces van betalen met de PIN! Dat gaat goed! Ze groeten en gaan gezellig de stad weer in met een mooie blauwe lucht! Dan staat Kees ineens in de winkel; het gaat niet; mijn aandacht is bij een klant. Normaal draai ik mijn hand niet om voor twee of drie dingen tegelijk….Maar nu niet! Hij dropt onze lievelings broodje en gaat dan weer met gezwinde spoed! Dan komt een vrouwtje binnen die vraagt om haar ingebrachte spullen terug te ontvangen en een verrekening van de spulletjes die verkocht zijn! Deze afspraak heb ik gemist.¬† Staat nergens genoteerd. Dus ik besluit te bellen; helemaal omdat ze al voor de derde keer bij de winkel is geweest. Er blijkt geen afspraak te zijn; dus improviseren! Snel wordt ik ge√Įnstrueerd en ik maak er wat van. Mevrouw vindt zelf de spullen en in ’t kasboek zet ik de verrekening netjes bij de debiteuren! Even is het stil. Ik besluit alle stangen, waar de kleding aanhangt, te poetsen. Een van de algemene taken. Een paar klanten komen snuffelen. Het wordt geen keuze! Dan komt een vrouw; die valt voor een mooie witte shawl. Ze slaat ‘m met verve om en staat markant voor de spiegel! “Mooi he”, zegt ze, hetgeen ik beaam! “Dat doe ik”. Zegt ze dan. Het liefst contant verteld ze naar aanleiding van mijn vraag! Ok. Goed tellen…Ze geeft 50 euro en ik geef van 19.95 euro terug. Dan moet het ingepakt worden en ik zie alleen het vloeipapier.¬† Ik heb geen idee waar de zakken liggen en deel dit met haar. “Oh, zegt ze; dan sla ik ‘m wel om!”. Gelukkig.¬† Nu heb ik tijd om de zaak eens goed te bekijken. Ik moet weten wat er hangt en klanten ook wegwijs kunnen maken. Alles op kleur. En veel relatief kleine maatjes, valt me op! Een deel is nieuw; verreweg het meeste tweedehands. De deur gaat open en een jonge meid komt binnen. Ze kijkt wat rond en pakt een mooie broek die ze later conbineerd met een bloesje en een mooi lang blauw vest. Inmiddels had ik de muziek aan de gang gekregen. Ik draaide eerst Billy Holliday en nu¬† Jamie Cullum; heerlijke muziek. En ik zie dat het ook werkt. Ze is heel lekker bezig een combinatie uit te zoeken en neuried wat mee! Ik zorg nu dat de muziek blijft lopen; waarvoor ik wel iedere keer opnieuw een ikoontje moet indrukken..Later legt Kees uit dat ik dat anders kan doen¬† …Hoop dat ik dat onthoud! De jongedame koopt alle drie de stuks en gaat tevreden met een tas,¬† de kleding gehuld in vloeipapier, weer op pad! Samen concludeerden we dat het een mooi gekozen combinatie is! Ik wens haar een fijne dag! Ik had dus de tassen inmiddels ondekt! Ik merk dat het belangrijk is om smooth zo’n afhandeling te kunnen doen; best belangrijk dus. Dat kan ik nog niet ūüėČ.

Dan is het tijd! De tent kan dicht. Buitenrek naar binnen; tafeltje en stoeltjes naar binnen; zonnewering ingedraaid; lampen uit; deur op slot en de sleutel retour! Ik ben benieuwd wat we morgen samen evalueren! Ik haal vervolgens de was ff op bij schone zus Marianne, bewonder de kleinzoon en babbel ff met haar jongste zoon Mike! Dan lekker naar huis waar Kees beloofde te koken. Morgen dag 2!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s