Het is maandag 29 oktober 2018. “De kronieken van een stel dat wacht op hun huis!”


Weer een weekje achter de rug met veel gezoek en geregel. Maandag de 23e besluiten we knopen door te hakken met de aanschaf van de kasten. We gaan om 12.00 uur naar IKEA in Duiven. Ik huiver en sidder…Deze  wordt aangemerkt als een van de grootste vestigingen in Nederland! Inmiddels ben ik getrakteerd op een ontstoken knie; de laatste dag dat ik werkte in het winkeltje werd ik opgehaald door Kees en voelde ik me erg beroerd. Koud en rillerig en een knie die heel warm was; twee keer zo dik met een ei er bovenop en dook ik beroerd om 7 uur het bed in. De dokter constateerde de volgende dag een volledig ontstoken knie en schrijft peneciline voor met een zware ontstekingsremmer. Als passant mocht ik eenmalig een consult bij ze doen mits ik contant betaalde! We voelden ons een beetje vreemd…en dakloos…een passantenstatus🤔 het moet niet gekker worden. Het is vies spul- demedicijnencoctail – en mijn buik rommelt sindsdien terwijl de knie nauwelijks slinkt en gloeiend heet blijft! Vreemde zaak; ging zonder probleem naar bed en wordt vanuit het niets met dit probleem wakker! Enfin fietsen kalm aan doen en lopen mag; en ik heb totaal geen pijn dat is nog het meest curieuze!! Dus die XXL IKEA moet lukken! We starten om 12.00 uur en om 21.00 zijn we ‘klaar’!? Helemaal kapot…De kast in de slaapkamer komt ‘dik’ in orde. Het wordt een witte hoekkast met een schuifdeur van donker notenhoutenkleur bamboe!  Dan de kast in de woonkamer. We moeten het zelf samenstellen met een ontwerpprogramma van IKEA. We kunnen dat niet thuis doen want we hebben slechts laptops en I-pads bij ons en daar werkt dat ontwerpprogramma niet op. Schets na schets en bij iedere wijziging van opstelling moet het ‘van de grond af’ opnieuw opgebouwd worden! We moeten elkaar telkens weer stimuleren door te pakken; anders komt er gewoon geen kast! We hebben herhaaldelijk de neiging de brui er aan te geven; wat een gezeik! Rondom jongeren; personeel van IKEA,  die super handig zijn met dit programma MAAR!!! binnen de filosofie van IKEA heb je betaalbaar design!! Omdat de klant het zelf kan samenstellen.!! Ook het ontwerp dus 😑! Het wordt wel wat, maar diep van binnen zijn we niet echt tevreden. Het is niet anders delen we met elkaar. Het enige voordeel is dat we heel betaalbare oplossingen hebben. De volgende dag besluit Kees vriendje Hans te gaan helpen in Gouda met het isoleren van zijn huis. Een grote zware klus die hij echt niet alleen kan doen.  We lopen dan tegen het probleem van vervoer aan. Het is druilerig weer en ik kan niet fietsen. En Kees moet gereedschap meenemen en de treinreis duurt 2 uur. Ik besluit een beroep te doen op broerlief; hij heeft 2 auto’s ! En dat lukt. Top! Inmiddels deel ik onze IKEA aankopen met mijn lieve vriendin Riek. Zij stimuleert mij om toch nog eens Lundia te proberen. ‘Je moet immers jaren tegen die kast aankijken!!Motiveert ze!!’.  Ik ga op zoek naar de vestigingen van Lundia. Oldenzaal! Online kan ik daar mijn verzoek indienen en met mijn ontwerpeisen wordt een kast samengesteld die ik diezelfde dag ontvang! Prachtig ontwerp!!Jammer; toch weer krap 6000 euro. Te gek vind ik. Dan prakkizeer ik door en kom op ’t gegeven dat we de kast kleiner kunnen maken en toch mooi! Het wordt uiteindelijk een kast van 150 hoog ipv 255. Grote voordeel is dat wij onze beelden daar dan mooi op kunnen plaatsen. En ook een vaas met boeket bloemen waar ik dol op ben. In de kast komen ook 2 verlichte vitrines voor beelden. En een prachtige schuifdeur van Amerikaans notenhout! En wel veel duurder dan IKEA natuurlijk maar toch te overzien! We moeten nu snel beslissen! Tot 27 oktober zijn er de ‘Oktoberacties’; we krijgen 15% korting …de montagekosten worden niet gerekend.  Zeggen ze. Overal zie je die duistere praktijken van acties… Het zal🤔. Na wat gedub besluiten we voor deze mooie kast te gaan! We gaan vrijdag naar Oldenzaal en maken het definitief! Op de terugreis zijn we blij met de keuze en besluiten een hapje te eten in Deventer wat wij overigens ook een mooie stad vinden. Na een uitgebreide wandeling stuitten we op een prachtig nieuw ontworpen gebouw; bij navraag aan een passant de nieuwe Bieb van Deventer. Schitterend! We besluiten de dag met een etentje bij een Indiaas restaurant met een buffet! Heerlijk. Om ons heen mensen die twee keer opscheppen en dan gewoon wachten tot het eten zakt en door met bord nummer 3! En dan weer wachten. .. enzovoort! Dat lukt ons niet; na 1.5 bord is het heerlijk eten geweest! Zaterdag gaan we even Zutphen in. We scharrelen wat rond tussen de verschillende toeterende orkesten. Het is jazz weekend in Zutphen. We kijken even bij Het Bolwerk en babbelen met de eigenaar. Ambitieuze vent die zijn kunstbijdrage aan Zutphen met een grote C wil leveren middels zijn Galerie! Met de middengroep en ondergroep van Zutphen heeft hij weinig op blijkt; het publiek dat op de markt loopt ‘daar moet je het niet van hebben’! Tja…. Later doorkruisen we de Sprongstraat en landen bij Giel! Hij heeft een leuke Brocante zaak. We hebben al vaker bij hem gekocht.  In de winkel staat een aardige vrouw van onze leeftijd. Ze knoopt een praatje aan en ik begin te vermoeden dat ik haar eerder gesproken heb! Dat pols ik even en ja hoor! We hebben elkaar voor ons vertrekt ontmoet samen met haar partner aan de Ijsselkade!  We werden hartelijk uitgenodigd toendertijd om langs te komen aan Sprongstraat 45; hun appartement dat uitkijkt op het oude Stedelijk museum. Ze herhaalt het verzoek en biedt tevens aan het tapijt dat we bij Giel kopen voor ons op te slaan! Grappig dit zo allemaal. We kunnen gelukkig het tapijt zelf ophalen met de auto bij de winkel. ..want het is loodzwaar. Een Chinees beige/geel tapijt met bloemen erin geweven. Puntgaaf redelijk groot en voor 60 euro.  ‘Doe eens gek’ zeggen we tegen elkaar..we zien wel hoe het gaat passen!

Thuis gekomen bekijken we de uitagenda  van Zutphen. Het wordt koud; het gaat vriezen; de nacht van zaterdag op zondag en we moeten nog 3 weken overbruggen voor de oplevering. Leuke dingen doen helpt! Het aanbod is overstelpend groot! Kees heeft het Baederorgel van de Walburguskerk nog niet horen spelen en we kiezen voor een jazzoptreden in de kerk. Inmiddels contact met Joop; hij sluit aan. Na een heerlijke, maar wel steenkoude, fietstocht naar Bussloo gaan we naar de voorstelling. Eerst nog ff handschoenen kopen, want het wordt echt steenkoud en alle winterkleding zit in de opslag! Kees is inmiddels uitgerust met een nieuwe winterjas van zijn geliefde merk Human Nature gecomplementeerd met 2 winterbroeken, sokken en oorwarmers. Ik doe het met de handschoenen  en een oude jas die ik nog had liggen. In de Walburgiskerk is vloerverwarming aangelegd🤔 en toch nog koud 😉. Kees meldt zich aan voor vrijwilligerswerk en na de voorstelling nemen we een drankje bij Platter; stampvol en gezellig met een nieuw jazzspectakel! Wel 26 optredens die dag die dag in Zutphen!!

We besluiten de avond met een pizza opgehaald bij een Pizzeria in Voorst en een leuk optreden van Brigitte Kaandorp. En een agenda vol gepland met activiteiten etentjes en een bezoekje van vriendin Stien de komende zaterdag. ! De oplevering van ’t huis gaat door!  De 19e november! En de 3e november kennismaking met de nieuwe buurtjes en de 5e de ‘Schouw’ van t huis!. Daarnaast heb ik 3 werkdagen in ’t verschiet en drinken we een borrel op de verjaardag van Joop! Dat gaat wel goedkomen. In de ochtend ontmoeten we Dirk; een vriend van Thole. Hij maakt de camper winterklaar en informeerde even naar onze situatie…En of ’t koud is. Dat valt in de camper gelukkig reuze mee!!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s