De eerste stappen naar ons nieuwe wonen!


Vrijdag 2 november. Mijn eerste ‘hele’ werkdag. Benieuwd hoe dat gaat! ‘Best’ goed! Ik start met een studie naar de voorraad die we hebben! Er zit altijd nieuw ingenomen goed bij er wordt altijd nieuwe kleding ingekocht. Daar doe ik een uurtje over. Inmiddels is het rustig alhoewel de dag zich heerlijk ontwikkeld. Een dun zonnetje komt door en de temperatuur gaat gestaag omhoog. Ik heb natuurlijk geen enkele ervaring; geen idee wanneer er drukte te verwachten is. In de loop van de dag krijg ik ongeveer 10 leuke klanten! Een vrouw wil graag wat kleding inbrengen en die nodig ik uit terug te komen. Kleding neem ik niet in! Ze blijkt uit Leiden te komen en ook heel tevreden met haar keuze voor Zutphen. Later komt een echtpaar binnen. De vrouw allereerst voorop om een mooi vest te passen, dat manlief wel moet goedkeuren. Beiden zeer tevreden over Zutphen. Na jaren in de Betuwe te hebben gewoond en een B&B gevoerd te hebben in een grote oude pastorie wonen ze nu in de Zuiderhaven. Blijkt dat ze dezelfde zoektocht doorlopen hebben naar een mooie plek om te landen. Het lukt me intussen ook om mooie muziek uit de laptop te laten komen..Voor mensen die mij kennen een reuzenstap in mijn beheersing van moderne devices! Tevreden sluit ik af! De volgende dag komt een goede oude vriendin op bezoek. Het is een feestje van herkenning!  Allebei concluderen we dat “we geen spat” veranderd zijn! Dochterlief wilde erg graag meekomen hetgeen we ook erg leuk vonden te horen! Goede herinneringen aan elkaar dus! We trokken jarenlang samen op met de kids en uiteindelijk door mijn verhuizing maar ook door grote wendingen in het leven kwamen we meer op afstand te staan. Nu is de kans er weer elkaar vaker op te zoeken! We besluiten het bezoek met een kijkje naar het nieuwe huis. En de keuze wordt zeer gewaardeerd; maar zij houdt ook van Zutphen. En dan gaan we aansluitend op zaterdag om 15.00 uur naar ‘het Genietcafe ‘ kennismaken met de nieuwe buren. Dat was heel genoeglijk! Iedereen heeft er vooral ook veel zin in! Na een paar uurtjes kennismaken met telkens andere buurtjes gaan we om 18.00 uur er weer vandoor. We lopen dan weer naar Giel in de Turfstraat waar we op de valreep ,vlak voor de kennismaking, een prachtig Frans Empire Secretaire hebben gekocht met colonnades uitgevoerd in Cubaans mahonie.  Wij denken dat dat goed kan passen bij alle splinternieuwe aanwinsten die voornamelijk in het wit zijn uitgevoerd zoals de grote kastt en de keuken.  Doe eens gek; laat je verrassen! Het leuke is dat Kees en ik het uiteindelijk roerend eens zijn over dit soort aankopen! Maandag staat geheel in het licht van de Schouw van de woning! We komen om 13.uur aan en vele buurtjes hebben zich al verzameld! Vol verwachting begint ieder zijn huis te schouwen. Pen en papier in de aanslag en vooral zeer kritisch kijken naar naden en kieren; de deuren zijn niet afgehangen dus of deze piepen en schuren valt niet waar te nemen! Uiteraard zijn we ook nieuws hierin naar elkaars huizen!

img_3942
Tijdens de schouw loopt iedereen bij iedereen even binnen, nieuwsgierig naar hoe de buren het hebben aangepast met meer en minderwerk
img_3936
De straat is weer dicht na het aanleggen vd nutsvoorzieningen

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s