15 november: en weer een leuke dag!


We hebben beiden goed geslapen…Het wordt half tien alvorens we de benen buiten de bedstee gooien! Ik zou met vriendin op meubeljacht voor hun nieuwe huis; maar dat gaat vandaag niet door.  Dinsdag gaan we dat doen; een voorschouw van meubelideeën samen zonder ‘d’n man’ om hun huis fijn in te richten. Dat gegeven brengt weer ruimte in de dag! Het zonnetje gaat schijnen na een ochtend met rode rijzende zon en dat maakt tesamen met het beeld van de ‘witte wieven’ aan de randen van het weitje waar we staan, dat we er zin in hebben. Allereerst bel ik onze toekomstige huisarts. Dat lukt niet. Het telefoongeluid wordt een faxgeluid en ten einde raad, na wel 10 keer herlezen van het nummer op juistheid besluit ik een vriendje te vragen of dit nummer correct is. Nee dus. En dan, als ik wel ‘door’ kom is de dokter met middagverlof. Zo gaat dat wel vaker. Vervolgens controleren we de afspraken met vrienden en familie om klussen te klaren. Ik bel mijn schone zuster en begrijp dat een aantal pakketjes wel, maar ook een paar niet zijn aangekomen. Daarna krijg ik broerlief Jan aan de lijn en blijken de data niet helemaal goed afgestemd om kasten te monteren!  Dit hersteld en vervolgens moet Ikea geïnformeerd worden over een aangepaste levertijd! Daar kom je niet doorheen aan de telefoon. “Lekker laten hangen” is klaarblijkelijk het motto! Na 15 minuten zegt Kees; ik doe dat wel ‘online’. Tja zit niets anders op. Hopelijk gaat dat goed.  We hebben drie dagen om 700 kilo hout in elkaar te sleutelen. Zus Ien komt ook om mij te ondersteunen bij de zeer eenvoudige Billy’s – volgens zeggen -. Ik hoop waarlijk dat dit voor mij deze keer ook opgaat. En ik heb het volste vertrouwen in mijn zus! Dan is het afwas-en poetstijd. Elke week sop ik de wagen een beetje uit. En deze keer verschoon ik het bed er ook bij. Klein is niet erg als ’t maar wel schoon blijft! Intussen leegt Kees de ‘poep- en plascassette’ en vult de tanks met water. Niet de leukste klus. Dan wordt de LPG-tank afgekoppeld en gaat hij deze bijvullen bij het tankstation in Voorst. Daar zijn er overigens twee van- de tankstations- geen idee waarom! Na deze klussenreeks hijsen we ons op de fiets en e-biken naar de stad! Prachtig weer en mooie vergezichten onderweg. Ganzen vliegen over en honderden vourageren in een wei bij de Ijssel. Waar we naar toe gaan?: Juist het huis! We kunnen het niet laten om toch weer ff te kijken. Daar aangekomen treffen we ook buurtjes aan van kavel 2! Allemaal opgetogen over de naderende oplevering banjeren we weer door de huizen. Bewonderen elkaars keuzes en zijn ook kritisch op ’t geleverde! De werklui werken hard aan de laatste zaken..bestrating, krassen wegwerken met een lik verf, stofzuigen, ramen lappen; noem ’t maar en ’t gebeurde daar allemaal op die plek! Na een uur stappen beiden weer op en gaan we de lunch gebruiken bij het Genietcafé! Dan gaan we ff de Spittaalstraat in; het is inmiddels 4 uur. En zien een leuk designwinkeltje! Aardige mensen die diverse leuke spullen aanbieden waaronder een prachtig Zweeds vloerkleed. Het is handgeweven en zou goed kunnen passen bij de slaapkamer. Alhoewel; klassieke bloemen op grasgroen en grafisch design op groen en smaragd. .🤔 We doen het gewoon. Laten ons verrassen!

Kees haalt ’t kleed morgen op en we fietsen gezellig weer naar huis. Een pizza kunnen we nog bestellen bij de Pizzeria in Voorst.  Verder zijn we al weer een beetje moe. We worden sneller moe hebben we allebei de indruk. Nog een kleine vier weken; op 11 december is ons bed opgebouwd en kunnen we slapen in ons nieuwe huis! We kunnen niet – meer – wachten, maar ’t moet wel 😶

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s