18 november…Nog 1 nachtje slapen inmiddels met ijspegels aan de wagen!


Ik had een gezellige dag in het winkeltje.  Ongeveer 20 klanten verspreid over de dag en een leuke omzet. Tevreden sluit ik om half zes af. En we lopen nog even gezellig, arm in arm, door de stad. Het staan en zitten maakt me wel stram ook op zo’n korte tijdsbestek dus is lopen de enige optie om weer soepel in de rug te worden. Het worden steeds koudere dagen en nachten en dat betekent dat de winter toch echt haar intrede doet. We fietsen bijna iedere dag en treffen aan de uiterwaden ook geregeld hele grote groepen ganzen die doorreizen naar hun winterbestemming en ook ooievaars die  uitrusten tijdens  hun verre tocht naar Zuid Afrika, waar ook zij overwinteren. Inmiddels kunnen we niet meer in het huis. Het is ‘opperdepop’ bij de bouwlui; ‘Het huis is gepoetst en kan niet meer worden belopen meneer’, krijgt Kees nu te horen en hij druipt dus maar af. Naar zijn garage, achter het huis, waar ook een man altijd bezig is met het op gang brengen van oude dieselmotoren. Kees besluit de garage te ordenen.  Camperspullen achterin, en spullen van belang voor de tijd dat we moeten bivakkeren met improvisatiespul, staan nu vooraan. Voor het grijpen zeg maar. Kees amuseert zich goed in Zutphen. Fijne wandeling langs de Ijssel; klussen in de garage naast de buurman met de oude diesels, waar hij uiteraard ook veel verstand van heeft, – waar heeft Kees geen verstand van šŸ¤” – een bezoekje aan zijn schone familie om pakjes op te halen, vuile was brengen en schone te halen en  even knuffelen met achterneef James…En zo aan. En dan haalt hij me weer op van mijn werkje. We gaan naar huis en besluiten een Chinese maaltijd te nemen. We hebben dat eerder gedaan en die maaltijden vielen wat tegen. ‘Toch nog een keer proberen’ motiveer ik, want is straks toch ook de Chinees waar we op aangewezen zijn als we in ons huisje wonen! Daar aangekomen treffen we Joop! Ook voldaan van de dag besteld hij een maaltijd die samen met Hashim gebruikt wordt. Joop verteld weer enthousiast over zijn man en de krantenwijken die maar blijven uitdijen! Ik zie een aanbieding staan en besluit er twee te bestellen; geschikt voor 1 persoon per bestelling!Je weet ’t nooit bij de Chinees; de maag van een Chinees lijkt wel, heel bijzonder, vele malen groter dan die van de gemiddelde mens. Ik heb veel chinese literatuur gelezen en uiteraard ook daaruit geleerd dat zij vroeger uren ‘aanlagen’ bij een diner met dansende vrouwen omringd; maar heden ten dage zijn de stresserende tijden, waarbij het tempo van eten is toegenomen, toch ook in China doorgedrongen lijkt mij?! Dus wat gebeurd er dan met die magen mocht je het geheel toch volledig nuttigen? En ook deze keer houden we weer een volledige bak rijst over! De volgende dag is de wereld om ons heen weer diepgevroren! Mooi! Kees besluit naar zijn Kids te gaan. Sinterklaasintochtend samen vieren in Enschede! Hij pakt de auto. Dan is de reistijd een 50 minuten. Ik besluit te fietsen. Het waait flink maar standje drie met de e-bike biedt uitkomst.  Naar het station in Zutphen en dan met de trein naar Deventer. Pannen kijken. En van alles en nog wat. Ik vergeet de tijd. Het wordt stikdonker als ik straks terug moet fietsen en koud. Kees apt; ‘ben er om half zes’. Dan sta ik aan het station in Zutphen! We rijden gezellig samen naar huis. De fiets komt later wel. Een middag lopen leverde me wel een finaal doorgezakte rug op. Lopen gaat bijna niet meer. Na drie uur is het op. Vervelend. Eerste wat ik ga doen straks is een sportschool zoeken om die rug te versterken.  Ik ervaar dat als grootste probleem in de camper; de bewegingsbeperking. We doen er van alles aan; wandelen en fietsen maar het volstaat niet om goed soepel te blijven onder in de rug! De sinterklaasintocht was weer een groot succes en de Kids zijn van plan het volgende weekend te komen om het huis te bekijken, waarbij Casper aangegeven heeft als eerste van de nieuwe douche gebruik te willen maken! Opa heeft dat aan hem beloofd! Waarna Kees zegt, tijdens het ontbijt; heerlijk vanaf maandag kunnen we weer gewoon douchen! Tjee dat was bij bij nog niet opgekomen!

Sjoerd, gezeten op de schouders van Pappa Gerald, Ā geeft zwarte Piet een high five bij de intocht in Enschede, de pieten zijn hier nog heel zwart, en van demonstraties is hier geen sprake……….

De volgende dag stap ik naar buiten en zie dat de eerste ijsspegel aan de wagen hangt! Ook wel weer bijzonder. Lijkt zo’n mijlpaal naar het winterseizoen toe. We boeken nog een sauna voor maandagavond om ‘de sleutel’ te vieren! Dan weer water vullen, tanks legen, vuilnis wegbrengen en haartjes kammen en de 18e november kan weer beginnen! Dinsdag bezoek van vriendin Marieke en vrijdag een bakkie doen met Germa,  die dan eerst ook het huis ff komt bekijken. Mooie tijden gaan komen!

Een gedachte over “18 november…Nog 1 nachtje slapen inmiddels met ijspegels aan de wagen!

 1. Ha ex-camperzwerversšŸ˜, vandaag de trotse bezitters van weer een eigen huissleutel! Nu aan het inrichten zeker…
  Vloeren, wanden?, gordijnen en meubels.
  Ik begreep dat jullie begin december er echt in willen trekken? Veel pmezuer bij het “nestelen” en we komen graag een keertje kijken!

  Liefs, ook namens Riet,

  Rutger

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s