Op stap in Zutphen met……..!


Het weekend komt eraan! Na een vervelende week voor mij vanwege algehele malaise en buikloop staat het gesternte nu weer gunstig!  We hebben er zin in en gaan op tijd naar bed! We staan ziels alleen op de cp; Corrie en Albert hebben zichzelf getracteerd op een weekendje Tiel en Corrie meldt vrijdagavond dat we in het weekend wel bij hun zonen terecht kunnen. Wat een zorgzaamheid!  Twee leuke knapen die later hun boerenbedrijf ook zullen overnemen. Zij zijn er daags wel maar in de avond en nacht in hun eigen huizen in Voorst. Corrie vond ’t wel tekenend dat juist zìjhet nodig hebben om tot rust te komen buiten hun oh zo mooie rustieke boerenerf!!! Allemaal dit vanwege de stressvolle aanleg van de rondweg Voorst. Een project dat haar einde naderd.  Op 30 november is de officiële opening en daar is iedereen in de buurt voor uitgenodigd met de officials! En onze cp-houders hebben van deze reuze operatie deels op hun hiervoor onteigende erf  heel veel last van gehad!! Ik hoop dat ’t rusten gelukt is! Wij staan op tijd op; vandaag komen Tanja en haar gezin het huisje bekijken. Wel nog ingepakt, want de definitieve spacklaag moet er maandag nog op. Maar toch leuk en voor de jongens wel spannend zo’n ingepakt huis te zien! Daarna een leuke historische rondwandeling in Zutphen; het Bolwerck met de mooie kloostertuin, het Schelpenhuisje bij de musea, het hof van Gelre- nu de trouwzaal- en tenslotte de Burgerzaal. Daar is gisteren Sint ingehaald en zijn Pieten; net gemist 🙄 maar de Pieten waren nog wel in de stad met een disco-Sinterklaas!! De jongens kregen wel twee keer pepernoten. Nog even op afstand een blik op ‘het Huis met de Luiken’; waar we vroeger altijd logeerden bij Stien en Roeland! En dan een lunch in ‘Het Volkshuis’. Gezellig en lekker!

Om drie uur stappen we weer op; wij gaan in de namiddag nog een voorstelling bekijken in ‘De Bouwkunde’, een klein theater in Deventer. De afspraak was oorspronkelijk zaterdag en verplaatst naar de zondag; wij waren bijna vergeten dat we hier kaartjes voor hadden gekocht; voor  de voorstelling Lucebert. En dat was een belangrijke afspraak voor Kees temeer hij als jonge jongen al zo verkikkerd was op de gedichten van Lucebert! 

Vanmiddag kwamen Tanja, Gerald, Sjoerd en Casper op bezoek. Samen hebben we ons huisje bekeken en gezellig gelunched in het Volkscafe op de markt. Dat was Leuk!!!!
Zwarte piet was er ook, en zelfs een Sinterklaas DJ!
Om 4 uur waren we in Deventer in het heel intieme bouwkundig theater, voor een prachtige voostelling van de uit 3 mannen bestaande theatergroep Flint, over de dichter Lucebert. Een selectie van zijn gedichten werd op live muziek en met achtergrond beelden gezongen!  Zo beleef je zijn poezie weer helemaal opnieuw. Dat kwam binnen! Kleinkunst op z’n best.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s