Familie!


Natuurlijk hebben we familie! Fijne mensen. Maar de periode in Bunde maakte in de loop der jaren dat de aantal keren dat we elkaar zagen soms terugliepen naar enkel de momenten van tragische verliezen binnen de familiekring!; het overlijden van een oudtante of oom. Dan deelden we in de gauwegheid belangrijke events uit ons leven en dat was het dan weer. De wil was er altijd maar besognes binnen de gezinnen beletten op den duur dat we elkaar nog bezochten. Kinderen gaan op voetbal of hockey en kregen een eigen leven waardoor de weekenden ook wegvielen en de gemeenschappelijke ouders zijn dan ook plots niet meer de spil waar we elkaar wel steevast ontmoetten; want ziek en of wonend in verzorgingshuizen. En dan besluiten wij vrijdag om de oudste zus op te willen zoeken en vallen we met de neus in de boter! Het is zussendag op 1 december en wij kunnen van harte aansluiten. Henny wordt 65 jaar! Chapeau en dat wordt gevierd bij de jongste zus Paulien die in een prachtige oude wijk van Amsterdam Noord woont in huizen, onder architectuur gebouwd, uit de jaren 30. Niet groot dat niet, maar oh zo mooi ingebed in een mooie groene en deel authentieke omgeving! In het filmpje kun je zien hoe gezellig het is met Kees zijn leuke zussen. Na de koffie met cake gaan we wandelen richting een biologisch eethuis grenzend aan een bio-supermarkt gevestigd in een voormalige kas. Annelies, zus nummer drie is er uiteraard ook bij! Alleen broer Jan ontbreekt helaas, maar wordt gerespecteerd. Na een heerlijke lunch besluiten we om de volgende meeting in Zutphen te doen. Twee zussen kennen het niet; Henny was er ooit een keertje. Terug naar huis besluit Kees de datum te plannen en voor te leggen. Zaterdag kwam zus Ien. Keurig afgesproken dat ze om 12.00 uur aan zou komen met de trein. En ik nam me voor haar op te halen. Op dat moment zijn we bij het huis en treffen een stel dat één van de penthouses heeft gekocht. ( 160 m2). Ze kijken mee en we maken kort kennis. Zij vertrekken van Utrecht naar Zutphen over een jaar en komen nu regelmatig kijken. Dan komt een man het pad op achter onze tuin; Hendrik. Hij deelt zijn paradijselijke tuin met ons dat achter een van de panden van de Laarstraat ligt. En verder het huis in ; de atelierruimte, een kroegje een muziekpodium en van alles en nog wat. Hij is kunstenaar. En dan plots bedenk ik dat ik Ien moet ophalen/vangen en heeft ze al voor de deur gestaan. Gelukkig vonden we elkaar gauw en maakten er een gezellige dag van!! Nu nog de aangeboden hulp verder inplannen! Broer Jan helpt vrijdag en zaterdag met de kastenbouw en zondag komen vrienden die superkastenbouwers zijn! En dan de 11e de verhuiswagen. De keuken staat er vrijdag; de vloeren zijn dan boven gelegd! Bij buurtjes ziet deze er fantastisch uit dus goede hoop bij ons ook!! Morgen wordt de vloer afgevoerd en nemen we weer afscheid van Ibrahim. De laminaatvloeren worden ook door Turkse vloerenleggers gelegd. Zo zien wij dat deze mensen toch hun plek pakken op de arbeidsmarkt en het geweldig goed doen! Dat is fijn te zien en zijn ontdekkingen die we doen tijdens de aankopen voor ons huis! Om 7 uur zitten we weer in de camper en mijmer ik “zullen we dit plekje niet gaan missen?”. “Nee” zegt Kees! want dan pakken we de camper en gaan we los!

Van L naar R: Annelies, Hennie, Trui, Paulien, Kees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s