We zijn er!


Wat liep de verhuizing goed! Zo onhandig als ik ben in dingen maken zo handig ben ik in het sturen van processen! Appeltje eitje. Alles was goed voorzien van etiketten met bestemming van de kamers, maar soms moest er bijgesteld worden. Kees klustte er omheen en Joop kon niets doen ook al had hij z’n hulp loyaal aangeboden. De tuin was qua meubilair zwaar overschat dus moest dat spul uitgeladen, maar ook weer ingeladen worden door de verhuizers en vervolgens naar de container gebracht, die we tijdelijk ter beschikking hebben van de aannemer.  Alleen de kruiwagen mag blijven; volgens Kees door iedereen straks goed te gebruiken! Heel veel spul ging door het bovenraam. Scheelde een trap lopen!!  En het bed van ons – een monster volledig electrisch; waardoor dik en zwaar – ging ook door dat raam zo door naar de slaapkamer. Ik had er nog een nacht over ingezeten dat vanaf het trappenhuis de draai niet gemaakt zou kunnen worden. Onnodig blijkt nu. We hebben 45m3 opgeslagen, wat ik niet geloof😉, maar wel voor heb betaald! Enfin er komen twee containers voorrijden; eentje met een beetje en de andere redelijk vol. Vier mannen laden uit. Twee oudere mannen leiden.  De oudste pest de jongere leider/chauffeur achter zijn rug om en alles in het limburgs dialect. Niet leuk. De gespeste man blijkt achteraf zo’n aardige vent die Kees veel bruikbare tips geeft! Je ziet de jongere mannen er ongemakkelijk in meegaan. Minpuntje van zo’n dag! Na verloop van tijd komt er beeld. De zolder wordt aardig vol, maar keurig in drie rijen opgesteld met vooral boekendozen. Die kunnen grotendeels zo achter de zolderwand waar we 10m2 opslag hebben x 2 meter de hoogte in! Opgeruimd staat netjes; dat geldt voor de fictie-boeken! Op de slaapkamers staan bescheiden plilaartjes dozen. De garderobedozen worden direct uitgepakt en de garderobekast ingehangen! Heerlijk de eerste dozen zijn weg! Beneden staat lange tijd niet veel. Maar dan komt de keuken! Dat is een behoorlijke pilaar. We zijn benieuwd wat de nieuwe keuken kan opnemen van die berg!  En dan de woonkamer. Bij het afscheid van ons oude huis heb ik de nieuwe woonstee nagebouwd. En die ontvouwd zich nu.  Het staat goed; eigenlijk prachtig. De schilderijen en de beelden worden opgesteld in een straffe rij langs de muur van de keuken. Oude, vrolijke vrienden, die we echt gemist hebben. En een nieuwe schat wordt eraan toegevoegd; ons souvenir van de eerste grote Zuid Europa reis! Een vrouw; slapend uitgebeeld in een later stadium van haar leven! Mollig en hier en daar wat uitgedeid. Krachtig werk; anatomisch niet een hoogtepunt maar daardoor zo kloppend; we herkenden ons daar zo in😉! En dan is de klus geklaard. We kunnen zitten en slapen. De slaapkamer bevalt ons goed. De bloemen zijn niet uit het beeld te denken; de kleuren samen ongekend bont. Heerlijk wijntje erbij en Kees een kop warme thee..De avond kan beginnen! Dan wordt de nieuwe 4K tv uitgepakt. Kees kan t niet laten..Hij start ‘m op en warempel dat lukt. We hebben nog geen aansluiting maar via de telefoon lukt ’t om een film te bekijken op dat nieuwe beeld van Netflix; Mowgli. Wat een pracht; we deinzen samen achteruit als Sha Kan, de tijger, de ruimte inspringt..op ons af, dachten we even. Fijn dat we ook deze aanschaf hebben gedaan. Wat een weelde om ons heen…we zijn ons dat wel erg bewust! 

We gaan slapen en de nacht komt, maar bevat voor mij geen rust. Ik krijg m’n hartslag niet omlaag. Rusteloos de nacht door. De volgende dag ben ik echt moe! De tv wordt vandaag aangesloten.  Veel werk voor verricht door Kees en dan constateren de mannen van XsForAll dat er geen kabel is. Het licht gaat even uit! Kees heeft zeer tijdig bij alle partijen de zaak geregeld en dat werd netjes bevestigd..Maar helaas de monteurs zeggen dan ook dat dit veel gebeurd. KPN weigerde om samen met de nutsbedrijven deze klus te klaren; willen dat zelf, apart doen, maar doen dan vervolgens niets. Voor mij moeilijk te volgen..” gewone kabel hebben we wel; dus met Ziggo zou wel kunnen, maar dan geen Smart tv om over het blijven ontbreken van Internet maar te zwijgen…Dat kan dus gewoon niet! !Onze nieuwe lieve buren Albert en Irene trekken zich ook al dagen ‘de haren uit het hoofd’ .Niets gaat in dezen goed; al drie keer zijn de lui voor de aansluiting niet opkomen dagen!!  Kees probeert nog iets met de tv aansluiting die we bij de camper gebruiken; de bebouwing is waarschijnlijk te intens; we hebben geen bereik. Dit is echt een sof. In de middag komt Tiny nog een kijkje nemen. Ze had ’t huis nog niet gezien en kon het echt waarderen. Leuk….En nu klassieke muziek en stilte…we moeten even tot rust komen en laten elkaar maar even ongemoeid..Beter zo….! Morgen wordt de kamerkast gemonteerd en zal de tafel en het antieke kastje door Kees en de antiekman worden opgehaald en afgeleverd. Ben zo benieuwd! 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s