Twee nachten in Como.


We arriveren op de Cp die een goede beoordeling kreeg van NKC en schrokken ons dood. Kees wilde niet eens kijk\nen… Maar we hadden een flinke rit gehad dus ik stap toch uit en loop naar de plek voor campers dwars door idioot lange vrachtwagens welke een beeld oproepen van ‘wegwezen’!! . De Cp is fantastisch en we gaan er dus toch staan. Gelukkig. Te moe weer verder trekken is altijd een queeste. Op het terrein voor de cp staat een enorm circus van vrachtwagens die prachtige oldtimers vervoeren. Austin Martin, Jaguar, Bugatti noem maar op en dan zeer oude modellen die oplopen tot de typen uit de jaren ’60. Een club chauffeurs, Engelsen, rijden die wagens aan en af in die reusachtige vrachtwagens: quasi een hotel voor de oldtimers tot er op een wereldbeurs, die nu plaatsvindt in een prachtige villa aan het Como meer, zich een nieuwe eigenaar aandient . We spreken een buurman die dit werk doet op bescheiden schaal. Voorheen reed hij met de vrachtwagen nu vervoert hij een oldtimer met zijn camperbus in een speciale aanhangwagen. Dus je werk bestaat uit het rondrijden, wereldwijd, met luxe oldtimer racewagens voor de rijken der aarde. Hmm denken wij : hoe zou dat zijn dat werk😉😳. We zitten eerst heerlijk in het zonnetje. Dan betrekt ’t weer en donder en bliksem is ons deel. Na het eten besluiten we toch naar het meer te wandelen. Onderweg passeren we het landgoed L’ Est aan het Como meer, waar de beurs plaatsvindt. Overal zien we prachtige wagens van mannen, meestal wat oudere, die op jacht zijn naar een nieuw exemplaar. Maar, wanneer we eindelijk aan het meer belanden zien we ook het type jongemannen met ruitjes broeken en strikjes die zich te goed doen aan heerlijke wijnen of andere spiritualien, zodoende bivakkerend aan de oever van ’t meer naast hun prachtige nieuw verworven wagens die fel besproken worden.

Weer een oord van de rijken der aarde. Zusje Ien vraagt op enig moment of ik George Clooney al tegen ’t lijf ben gelopen 🤔. Wij zijn toch naïef bezig: ons totaal niet realiserend waar we nu feitelijk zijn. Want vervolgens komt er weer een buurman naast ons met een oldtimer buscampertje. Hij stapt uit en ’t eerste wat hij zegt is’ je kunt beter jouw wagen hebben’… Tja wel iets meer ruimte denken wij maar.. Hij legt ’t niet uit, maar vertelt wel dat hij naar Como is gekomen voor de Giro d’ Italia! Hij is voor Dumoulin gekomen maar ja die is niet meer actief weten wij ook! Laat zondag die Giro nu in Como landen.!! Het is zondagochtend en we weten nog niet wat we zullen doen. Echte wielrennerfanaten zijn we niet. 😂😂😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s