Aan zee


We staan de tweede dag aan zee! Het is heerlijk.. Was ’t gister een praktisch leeg strand zonder parasols en stretchers en zagen we veel timmerende mannen bezig hun tentjes in elkaar te spijkeren: vandaag volledig ander beeld. Wij huurden ook een luxe strandbed en een raffia parasol voor 5 euro per dag. Een extra dakje boven ’t hoofd zorgde ervoor dat we vandaag uit de zon konden blijven. Lezen deze dag. En zwemmen en later een ijsje. We zitten dag 1 lekker onderuit bij de camper hoor ik bellen in de verte. Een groep dieren komen uit de berghellingen naar beneden en de bel is donker en luid; koeien. Een gigantische groep stieren koeien vaarsen en kalveren komt gestaag naar beneden en loopt langs onze camper naar zee tot een hek. Ik had aan de weg borden zien staan van overstekende koeien, maar dat gebeurt niet. Er staat een boer bij en die doet ’t hek uiteindelijk niet open! Ze keren dan ook weer om en in omgedraaide volgorde gaat t spul weer de berghelling op. Vind ik pure romantiekšŸ¤­. Als we lekker geĆÆnstalleerd zijn overwegen we die avond uit eten te gaan. Ik vraag Kees de menu’s van de restaurants te googelen en dan stuit hij op merkwaardige bevindingen! Er zijn 2 restaurants in de buurt en beide geven echt vreselijke recenties aan. Kees schiet hiervan in de lach. Woorden als walchelijk, vies, onverteerbaar en ronduit smerig worden gebruikt om uitdrukking te geven aan de eetervaringen van de gasten! Allereerst blijken beide eigenaren ronduit onbeschoft. Het personeel weet niets van ’t eten. Het eten is zeer slecht: vaak nog minder waard dan een 1; volgens velen! De pasta is taai, de pizza koud en niet gaar: de vis nog bevroren en de wijnen smaken naar azijn. Tja we besluiten eerst maar zelf te koken, wat we overigens graag doen want we maken gewoon heerlijk eten! En morgen gaan we eerst maar eens kijken. Het lijkt echt een arme streek. Er is niet veel en ook op ’t strand zijn nauwelijks voorzieningen. We kopen een verpakt ijsje en ik kijk rond naar de keuken en zie weinig dat lijkt op een profi keuken. Vraag naar de pizza’s aan het buffetmeisje:’ ja die zijn er vanaf 18.00 s’avonds ‘. Het voelt niet zo goed. We tellen onze knopen en koken zelf. Ik heb 4 maaltijden aan “boord” dat komt wel goed. De volgende dag -vandaag- wil ik wel even boodschappen doen bij de supermarkt. Niet veel nodig: eieren, tomaatjes, komkommer zoiets. Leuk voor een iets rijkere salade. Tja, nee, die is dicht en ik begrijp de komende dagen!?? Apart. Het is wel Pinksteren dat weten we maar toch. De eigenaar van de cp legt uit dat het in ’t noorden anders is. Het lijkt op Zeeland! Bijbelbeltgewoonte!Als we uitgezwommen zijn ga ik de was doen en verschoon het bed maar eens. Inmiddels hebben we appjes ontvangen van Tanja dat zij met haar gezin vandaag vertrekt naar Istrie! Vanaf Schiphol. De boys met zonnebril op in ’t grote vliegtuig vangen hun eerst vlucht aan. Wij bedenken ons dat we straks in dezelfde zee zwemmen. Kees relaxed even en verteld ineens dat het verder naar het Zuiden mooi wordt met een rotsachtige kust. Ziet er geweldig uit. Waarschijnlijk doen we dat. We willen ook graag een keer lekker romantisch eten aan zee: hopenlijk zijn daar restaurants voorzien van goede recentie’s !!Ondertussen zie ik mails langskomen van een oudcollega! Hij oogt zo blij. En terecht. Hij is gepromoveerd. Ik feliciteer hem met dit grote succes! Ik weet dat het zo knap is om dat proces met succes af te ronden; binnen het HBO zijn de condities zoveel slechter dan bij de universiteit! Hij reageerde verheugd en schrijft dat mijn naam ook vernoemd is. En vraagt mijn nieuwe adres om een exemplaar op te sturen. Dat is de vierde collega die met mijn support gedoktoreerd is. Ben er stiekem wel trots op ā˜ŗļø

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s