Maandag 10 juni


Het is saai fantastisch hier zei ik tegen Kees. ‘Vind je het hier saai?’ Ja’zeg ik ‘maar daardoor fantastisch’ ! Er is hier niet veel. Parasol, strandbedden met dakje en een soort restaurant/bar waar heerlijk ijs wordt verkocht. Weinig mensen. De levendige drukte van de zondag is weer weg. Ook de markt, waar ik twee hoedjes gekocht heb van gevlochten van gras. Heerlijk materiaal dat je kunt opvouwen in je tas en nooit vorm verliest. Met een bloem erop. We ontbijten om 10 uur. Windstil. Elke ochtend zelfde ritueel. Ik twee crackers met kaas of een vleesbelegje en Kees zijn havermout met rijstemelk en jam en fruit. En dan samen een gekookt eitje. Heerlijk. Dit keer is het fruit een kiwi. En ik krijg er een geschild in een schaaltje. Het wordt heet en er is geen wind. De lakens zijn droog. Eergister ondergoed, theedoeken en handdoeken gedaan. Teveel is me te zwaar. Dus ik verdeel het. Nu kan ik de lakens opvouwen. We hebben nog een pakje vacuüm verpakt gerookte ham en pastasaus. Dat wordt ’t avondeten met geraspte kaas en een gebakken eitje. Een zak salade is er nog wel dus niks te klagen! En dan is het eten echt op en moeten we deze plek verlaten. We gaan na een uurtje lezen weer naar zee. Zwemmen en lezen daar. Heerlijk. Kees merkt op dat je ook nergens een radio hoort. Tja. Bij de drukke zondag viel mij ook op dat deze Italianen minder hard spreken. Het is beslist niet dat geschetter van ’t Noorden. Soms bevroed ik dat het een dialect is. Het klinkt vaak als het zachte Portugees. Op ’t strand liggen onze buren ook naast ons. Ze hebben een zak met mosselen bij zich. En bieden ons ook aan mee te komen lunchen. We overleggen even maar bedenken dat dat ons te druk wordt. Het is zo’n inbreuk op het niets. Eerder in de ochtend zocht ik de campingbeheerder even op. En meldde hem ook dat het eten op is en dat we dus verder gaan. Hij bood direct aan morgenochtend ‘pane’ voor ons mee te willen nemen en duidde ook dat een boodschappenbriefje wel kon. Ik vertelde dat echt alles op is. ‘Dan kun je ook gewoon met de camper even boodschappen doen’ suggereerde hij ‘en dan kom je weer terug’ . ‘Ja’ zei ik dat kan. We zullen zien. S’ochtends hebben we onze centen geteld: pinautomaten zijn hier niet. We staan morgen 5 nachten en moeten dan 65 euro betalen inclusief stroom sani en warme douches. Dat hebben we nog contant! Het is een prachtige terrassencamping zeer goed onderhouden. Wij onthouden deze plek! Tijdens het ontbijt vertelde Kees nog dat hij een zwaar gegrom gehoord had in zijn ochtendslaap. Hij bevroed een stevige boot! We hadden nog geen boot gezien behalve een klein toeristenbootje dat op en neer vaart. Enfin. Na het ontbijt hoort hij hetzelfde geluid. Twee gigantische veewagens rijden langs de camper af naar de weg. Dubbeldekkers met aanhangwagen. En ze zitten vol met de prachtige koeien. ‘Oh’ zegt Kees ‘het zijn vleeskoeien’. Ik kan me niet voorstellen dat de kudde kalveren pinken vaarsen en stieren samen naar de slachtbank gaan. Ze zijn opvallend stil in die wagens en kijken naar buiten. Geen paniek lijkt ‘t. Ik ga maar weer eens naar de campingbaas en leg de vraag over de bestemming van de kudde voor. Hij moet lachen en verteld dat het te heet wordt voor de kudde en dat ze nu verplaatst worden naar de mountains! Gelukkig. Wel deel ik met Kees dat ’t toch gek is dat ALS ik vanavond wel in een restaurant zou eten mijn keuze een heerlijke biefstuk zou zijn… We lezen weer bij de camper. Het is echt te heet. Beetje erg rode buik gekregen na de wissel van badpak naar bikini! Dan vertelt Kees dat de buren een grappige hond hebben: stokoud want grijs om de neus en zeer traag van tred. Als de hond s’middags met zijn baas onze camper passeert stokt hij plots en houdt een voorpoot gekromt omhoog! Kees dacht die moet z’n behoefte doen! Maar nee hoor: de baas bukt zich even en haalt een steentje tussen de tenen van de omhooggeheven poot. Even later wordt dit ritueel herhaalt en is een achterpoot getroffen door een beklemde steen. En de baas bukt weer braaf en verwijderd de steen. Vriendelijk lachend loopt hij door. Wat een spectakel beleef je toch op zo’n saaie fantastische dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s