Chioggia


Ik was 17 jaar toen ik hier met mijn eerste grote buitenlandreis naar toe ging! Met dierbare vriendin en partners (die al jaren uit beeld zijn) in haar splinternieuwe lelijke eend reden we daar naar toe. Knaloranje was die en ze reed alleen : partnerlief was net gezakt voor rijexamen. Moet echt een klus zijn geweest. We moesten de wagen net nog niet duwen toen we ook nog Sant Marino aandeden: wel alledrie uitstappen en meelopen de berg op! Een heerlijke plaats. Rustig en ook vol met kanalen en oude paleizen. Het heeft niet de grandeur van Venetië wel de sfeer. Bij de haven zie je over de lagune de Dolomieten in de verte. Het is een grote havenplaatsmet ook nog een belangrijke visserij. Er zijn weinig belangrijke gebouwen. Als we de grote straat op lopen worden we links en rechts ingehaald door fietsers. Wat heet: ze gaan wel 40 km per uur op fietspaden, tussen de wandelaars: maakt niet uit: ze rijden als gekken! En het zijn geen ouderen maar vooral jongeren! Super modelletje. Bij nadere inspectie blijkt het een electrische snorfiets waar de begrenzer is vanaf gehaald. Ik ben helemaal enthousiast. Ze zijn laag, daardoor handige instap, en compact en daardoor heel wendbaar. Kees maakt foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s