Colmar


In Colmar zetten ze massaal de bloemetjes buiten!

Tijdens de avond dat we aan de Rijn staan gaat het flink waaien en hard regenen uiteindelijk. De voorspelling dat de temperatuur 6 graden zal dalen de volgende dag komt uit. Heerlijk.. We doen vandaag een korte rit naar Colmar. Rustige koele dag verwachten we. In ieder geval is er plek bij een haven aan het kanaal. Mooie CP voor 60 wagens en als wij om 11.00 aankomen rijdt de cp al stevig vol. We betalen voor 1 nacht inclusief sani en Electra 15 euro en staan aan de rand van de stad. We wilden fietsen maar de baas raadt dat ten strengste af. Heel lastig met de fiets door de massa mensen stelt hij. Kees wil fietsen maar besluit met mij dan toch te voet te gaan. Eigenlijk kan dat niet.. Er is rust voor onze voeten en enkels nodig: die moeten eerst herstellen. We gaan tenslotte een stuk met de bus, maar helaas niet tot het centrum. De weg is afgesloten ivm een grote brand!

Brand Meester- net als in Zutphen (ook een historische binnenstad) is de brandweer hier meteen op volle sterkte aanwezig…

Hebben wij weer… Te voet verder en we zien een schilderachtige stad zich ontvouwen terwijl we de stad doorscharrelen. Mooie stad in de Elzas/Vogezen. Duitse en Franse rootes. Vakwerkhuizen en op het menu weer veel pflam Kuchen!! Een lekkernij hier. Maar ook stinkies (een varkensknieschijf) gegaard tot draadjesvlees en natuurlijk worst met zuurkool. Wij ambiëren een gezonde oude dag dus kiezen voor een croissant van de bakker en daarna een koffietje. De ervaring leert dat elke portie die je bestelt veel teveel is dus dat lossen we op deze manier op. We nemen veel pauzes op mooie pleinen, naast mooie kerken en aan het water. De stad is nog redelijk in tact en het totaalbeeld met de vakwerkhuizen is wel de charme van deze stad. Enkele afzonderlijke gebouwen zoals het “huis met de hoofden”, de kathedraal en de markthal zijn op zichzelf beeldschoon. Allengs wordt het lopen moeilijker en besluiten we na een teetje en een tonic naar huis te gaan. Het is drukkend warm aan het worden. Het is inmiddels goed 4 uur en in vier uur tijd hebben we weer meer dan 10.000 stappen gehaald volgens de telefoon… Genoeg. De temperatuur steeg inmiddels ook flink verder omhoog en dat mat af. Ik heb onderweg nog een leuk antiekhan deltje bezocht. Altijd op zoek naar leuke oude franse soepkommen: toen ik zag dat een kom 27 euro kostte en bij navraag voor de echte verzamelaars was zijn we flink doorgestapt naar huis. De wolken ontwikkelden zich tot enorme, zwarte deklagen boven ons… We zijn op tijd.. En de poort naar de cp is inmiddels al dicht dat betekent vol! Het is dan half vijf. In de prachtig markthal hebben we nog paté en een terrine van eend gekocht dus we gaan rusten en om een uur of acht lekker eten. De cp is ook geschikt voor ontvangst dus vanavond weer een keertje tv!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s