De laatste rit en nacht.


We komen 23 juni weer thuis. Heerlijk in het weekend gereden. Geen vrachtverkeer. De laatste landingsplek is in de zuid Eiffel. Onderweg passeren we de Moezel. Ook een prachtig gebied weten we uit ervaring! Het was weer een fantastische reis. De landingsplekken allemaal even mooi. De ritten tussendoor spannend en soms ronduit griezelig. Venetië en Ravenna waren hoogtepunten en de oude hoofdsteden van de Abruzzen. Italië heeft een beroerd wegennet hebben we vast kunnen stellen! De Italianen zijn enorm aardige mensen. Rustig in het zuiden: luidruchtiger in het Noorden. Gaandeweg viel ons dat echt op en bij navraag spreken weinig Italianen in het zuiden ook zuiver Itiaans maar eerder een eigen dialect dat vriendelijker bij ons overkwam. We hebben heel erg genoten van de kunst en cultuur van Italië. Vaak door de kennis die Kees opgedaan had aan zijn cursus cultuurgeschiedenis konden we nog meer genieten van de monumenten kerken en pleinen, zoals in Ravenna waar we drie dagen hebben gestaan! Bij thuiskomst werden we heel hartelijk ontvangen door onze buurtgenoten van het pleintje en waren we weer blij verrast van de nieuwe woonplek! En we konden s’avonds, na toch een flinke rit, heerlijk aanschuiven aan tafel bij Albert en Irene en hebben we genoten van de verrukkelijk gemaakte tonijnsalade! Dank voor het volgen en de reacties!! Tot de volgende reis!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s