Avignon


Daar komt onze koffie

Terug in Avignon, zoals altijd op camping Bagatelle, Trui wilde hier graag haar 64e verjaardag vieren, en de start van haar pensioen deze maand.

De bijna jarige!

En… De jarige gehuld in haar cadeau

Gisteren dus al lekker door de stad geslentert, en succesvol op cadeauo jacht geweest! September geeft de stad weer terug aan de bewoners, er heerst een erg ontspannen sfeer zonder de overdreven toeristengekte, en de benauwende zomer hitte. Ook hier onstaan nu leuke 2e hands kledingwinkeltjes, waar Trui het prettig druk mee heeft.Helaas regent het vandaag de hele dag pijpestelen, straks dus ingepakt in plastic een veraardagstaartje eten, en…. En toch was er tussen de pijpenstelen door nog een droog moment van zo’n 4 uren. We bewonderen in die uren opnieuw het Palais du Papes en de nauwe straatjes afgewisseld met heerlijke pleinen gestoffeerd met reusachtige platanen. Het is op zo’n plein dat we samen de associatie hebben met het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Het beeld klopt tot de enorme overbevolkte terrassen; waardoor het plein eigenlijk nauwelijks meer zichtbaar is voor de bewoners van Maastricht. In Avignon is dat nog wel ’t geval hier en daar een enkel terras. Tegen de tijd dat ’t weer gaat regenen kiezen we voor een mooi restaurant en smullen van een heerlijk menu! En dan weer huiswaarts over de machtig grote rivier met uitzicht op Le Pont d’ Avignon naar ons huisje op wielen. Vanaf morgen is het hier tenminste 2 tot 5 weken nonstop 28o C!Voorlopig blijven we dus in de Vaucluse en de Var, om te genieten vd natuur, de rust en wat te zwemmen in buurt van Hyères…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s