Rousillon


Even een terugblik op de voorbije 2 dagen en het leuke dorp Rousillon. Het is slechts 1140 inwoners groot maar een de mooiste dorpen uit die streek. Haar bekendheid ontleent ze ook aan de enorme okergroe waar rood pigment uit gemaakt wordt en naar verluidt heeft Rembrandt daar al in zijn tijd gebruik van gemaakt! Op het hoogste balcon keken we uit op Mont de Ventoux! Van de camperplaats (12 euro per 24 uur) liepen we in 5 minuten naar het dorp; daar speelde op het dorpsplein een erg tof jazzkwartet. ( dos amigos & co)

Dorpsplein Rousillon

Zo tof dat we een cd kochten met hun muziek, heerlijke muziek tijdens het rijden. Bij een drankje raakten we in gesprek met een aardig hippiestel- 50tigers- hij timmerman, zij b_ verpleegkundige maar inmiddels zelf psychiatrisch patiënt volgens eigen zeggen en kunstenares:autodidact. Ze vertelde dat ze drie kinderen hadden in samengesteld gezin; dat zij van God los was en dat hij haar bij de benen aan de grond hield… Een litanie over hoe ze was, wat ze doet, hoe hij het met haar uithoudt…. Zo blij dat ik er niet op in ging…. Enfin… Erg gezellig maar we wilden, zo in de hete zon, hun tempo van innemen niet bijbenen. Versneld afscheid dus met een smoes. Een biertje smaakt best zo rond 3 uur, maar niet in combi met allerlei absinth- achtig bocht…Vanochtend vertrokken we naar het dorpje Cucuron, 35 km verderop, een mooie rit tussen Roussillon en Cucuron op advies van onze Riek, over steile heuvels, bochtige weggetjes en een col met steile diepten. . Onderweg gestopt in het dorpje Lourmalin, en het gelijknamige kasteeltje bezocht. Provençaalser kan het allemaal niet,

Oker groeve bij Roussilon

alles aan deze streek is mooi, te mooi bijna. De druiven smeken bijna om geoogst te worden, zo zwaar hangen ze te pronken, Trui is betoverd door de vreselijk leuke winkeltjes en de prachtige inrichting van het kasteel… We besluiten om in de Vaucluse te blijven en hoogstens nog naar de kust bij Hyères te gaan voor een frisse duik. Nu dan bij het geluid van de krekels op een schaduwrijk campingkje met een glaswijn, en kaarslicht, ondraaglijk licht toch allemaal ons bestaan…. . Morgen naar dorpje…Cucuron op ’t fietsje… 👍

Cucuron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s