Van Cucuron via Pertuis naar Six Four Les Plages


De tocht was weer schitterend! Het prachtige landschap zet zich voort ook als we besluiten na een stop in Pertuis, waar onze lieve vriendin met haar oudste broer en gezin 20 jaar hun vakantie genoten met hun kinderen, via de snelweg door te gaan langs de route naar Toulon. Deze weg hebben we nooit eerder genomen. We bogen af naar Spanje of richting Nice. Welnu dit is volgens ons de mooiste weg naar de kust. Spectaculaire rotsformaties passeren met al gauw vergezichten op de middenlandsche zee van grote hoogte. We naderen de kust en zien toch weer de beruchte hoogbouw die de hele kust naar Nice verpest, maar dan zijn we daar doorheen en komen we achter een bergrug en zien we kleine dorpjes liggen aan de kust met alleen laagbouw en prachtige baaien. Dit bedoelden we nu: een mooie plek vinden vrij dichtbij huis dat ook nog mooie nazomers heeft met zwembaar weer!!!

We stallen wel op een camping. De kosten op een parking zijn ook tussen de 10 en 15 euro zonder voorzieningen en op campersites wordt alom geadviseerd dan te kiezen voor ’t comfort van een camping. Menige camping is tot 6 oktober open. Een enkele tot 9 november en echt soms 1 maar het hele jaar open. Dat zegt wel iets over de overwinteringmogelijkheden! We kunnen ook fietsen en peddelen zo de kust af. De streek is beschermd natuurgebied. Veel onderwaterfauna blijkt nog in takt. Kees snorkelt lekker rond. We nemen het ervan. We willen uitrusten met niks aan ons hoofd. Helemaal lukt dat nooit natuurlijk ; onze zoon belt dagelijks om te informeren over de doorstart van zijn bedrijfje en dat lijkt aardig te gaan.. en de dochter is bezig met het verwerven van een nieuw huis en daardoor ontdekken ook wij hoe ingewikkeld die woningmarkt in elkaar zit op dit moment. We gaan bijna dagelijks uit eten. Soms wat uitgebreider maar ook wel een heerlijke pizza, gemaakt door een bakker in de houtoven die ze in reuzenformaat verkoopt voor 8 euro, begeleidt met een fles roze voor 6 euro op een schattig picknick terrasje voor de deur aan de boulevard; aan het schenken van een enkel glaasje doen ze niet😔 Het enige vervelende punt is dat ik mijn bacini vergeten ben en geen zin heb een nieuwe te kopen….. maar ook weer wel want dat is veel minder textiel aan je lijf natuurlijk!! Maar die maatvoering van een vrouw -van zekere leeftijd- is een voortdurende uitdaging voor de zwemkleding industrie… Waar ze maar niet in lijken te slagen; uiteindelijk past bijna nooit iets van het setje in z’n geheel – wel de delen afzonderlijk- en daar heb je natuurlijk niets aan!! Dat gezwoeg in zo’n hokje en die adviezen van de verkoopsters… Vertellen dat het zeker kan…. Past… Terwijl toch duidelijk alles eruit puilt of de broek je van de kont zakt!!

We hebben geen tv. Het was steeds kiezen tussen schaduw, of ruimte voor de schotel. Dat vinden we eigenlijk geen probleem: het dilemma om binnen te moeten gaan zitten voor journaal en series is daarmee opgelost 😊 en zo lezen we twee boeken naast elkaar. Mooie boeken van de bieb en ik een prachtig boek voor de leesclub van Murat Isik “Wees onzichtbaar”. Aangezien het om 21.00 uur duister wordt schakelen we daarna over op de e-reader meestal een spannende thriller!

We besluiten hier te blijven tot het minder weer wordt. Tussendoor evalueren we de thuissituatie en delen met elkaar ’t gevoel dat we ons pleintje, onze nieuwe vrienden en Zutphen ook missen. Dat is een rijk gevoel! Kees hoorde een paar keer gesprekken aan van seniore mannen tijdens de afwas over senioren die ook verhuisd zijn. Dat zijn er nogal wat; in de loop van de afgelopen weken bij elkaar opgeteld wel 10 koppels. Een van de heren gaf aan dat het verhuizen boven de 70 jaar moeilijk wordt om goed te kunnen aarden. Wij aarden wel en daar zijn we heel gelukkig mee!!

Uitzicht tijdens het eten in Six Four Les Plages

Rommelmarkt tussenstop Pertuis,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s