Beaune!


We zijn al een paar jaar zeer gecharmeerd van Beaune! Ook dit jaar heerlijk rondgeslenterd en weer een stukje verder de stad verkend. Ondanks de crisis heeft Beaune zich heel goed gehouden. Hier geen failliete traiteurs ; eerder er meer bij. Beaune is het centrum van de Bourgondische wijnstreek en prachtig geconserveerd als stad die zich vanaf 1450 heeft doorontwikkeld. Wereldberoemd is het prachtige hospital gesticht in die tijd door adel en volledig in tact. De mooi geglazuurde daken zijn met name op het dak van het hospital bijzonder mooi. De straatjes lijken soms een aaneenschakeling van kleine versies van het Louvre uit Parijs. Verder is het een rijke stad ; als ergens het Bourgondische leven geproefd kan worden dan is dat in Beaune! Zeer veel uitstekende restaurants met prachtige wijnen. En chique winkels met goede mode van grote namen; doet me denken aan Maastricht. De CP blijkt enorm uitgebreid; waren voorheen de plaatsen gedeeld met gewoon parkeren en lokaal busverkeer; nu uitsluitend voor de campers gereserveerd! Wij blijven 2 nachten voor 11 euro. Geen electra; daarvoor betaal je 4 euro voor 4 uur. En verschonen kost ook wat maar dat hebben wij niet nodig. Hiervoor moet je chettons halen bij het Gemeentehuis. De markthal is op zaterdag open en in de stad op de pleinen strekt de markt zich verder uit inclusief een deel met antiek. Altijd leuk te snuffelen. Kees besluit later op de dag te gaan fietsen. Op zoek naar de wijnvelden. Ik dwaal nog eens door de stad ; heerlijk. De eerste avond gaan we Bourgondisch boeufbourgin eten. Total loss komen we thuis; ook zwaar tafelen blijkt. De volgende dag haal ik bij de traiteur twee pasteitjes gevuld met groentes, mayonaise en overdekt met Noorse zalm en een toefje crème. Heerlijk! Tot volgend jaar wat mij betreft…. Naast Avignon een lievelingsstad van mij.. En Dijon mag sinds dit jaar ook op dat lijstje 😜

Traiteur Beaune

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s