Pont-a-Mousson


Een heerlijke camperplaats aan de haven. We betalen 10 euro Inclusief Electra en douches toiletten en verschoning camper. Veel waar voor je geld vinden wij. Ik herkende het plots… We dachten er nooit geweest te zijn. Het regende flink onderweg en bij aankomst pakken we de plu en gaan op pad de stad verkennen. We staan aan de Moesel en om de stad in te komen moeten we een forse brug over. Zwanen alom en wel 3 gigantische kerken. Al verkennend ontdekken we een leuk stadje dat een mooi rond plein in het centrum heeft met een behoorlijk fontein geflankeerd door arkades waarachter winkeltjes schuilgaan en hier en daar een restaurant. Overdag doe ’t wat onderkomen aan. We ontdekken een resto waarbij de gevel volgeplakt is met prijzen en trisadvisor stickers. Het lijkt mij aantrekkelijk en ik besluit te reserveren. 7.00 uur ; dat was goed zei de man 7.30 ook. Wij weer naar huis en na een gezellige middag gaan we om 6.30 weer op pad. De stad ligt nu in schemer van de avond en is prachtig ; ineens mooi. Aangekomen bij de resto blijkt de correcte tijd 7.30 dus ff een rondje plein. We gaan naar binnen en staan meteen in het deel van het restaurant waar een gigantische houtoven in de muur is ingebouwd. Gevuld met houtsnippers schept de kok allerlei gerechten in het vuur dat 800o heet is. Wij bestellen wilde Noorse zalm en eend. Nog nooit zo lekker gegeten wat is dit bijzonder!. Kees sluit af met een rijke koffie en ik met een kaasje. Volledig content zwijmelen we weer naar huis. Top dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s