Maastricht


We zijn terug in Maastricht ; de stad waar we tientallen jaren in de zeer nabije buurt hebben gewoond. We blijven 3 nachten. De eerste dag voelt ’t bezoekje aan de stad onwennig aan. Wat direct opvalt is hoe een zuidelijke stad dit is. We hebben weken in Frankrijk doorgebracht en ’t voelt alsof we nog steeds in ’t buitenland zijn en dus niet in Nederland. We kunnen ’t langzaam maar zeker goed genieten! De volgende dag gaan we bij vrienden in Maastricht op bezoek; Henk en Veertje. Eerst gezellig lunchen en dan naar de bios: Downtown Abbey! Heerlijk. Later eten we weer als vanouds ; een ossobucko met een heerlijke risotto. Om 22.00 stappen wij weer op de fiets naar huis; onze heerlijke camper in de jachthaven van Maastricht/Heugem. De volgende dag bezoeken we onze vrienden in Bunde; Sjaak en Janet. Dat wordt ook een fijne dag. Veel verhalen worden gedeeld en later mijmeren we alweer over een gezamenlijke tussentrip naar Texel en over een flinke reis naar De Noordpool!! Leuk om over na te denken! De laatste dag stap ik alleen op de fiets naar de laatste promotie die ik ga meemaken; Tom Luyten ontvangt zijn bull voor een mooie studie naar interactieve beelden en objecten die dementerende kunnen activeren en socialer maken. Fantastisch! En een feestje voor mij; zoveel hartelijke woorden en verwijzingen naar de super tijd die we samen hadden bij de Mamdt; de ‘nieuwe loot aan de Kunstacademie van Maastricht’. Ik voel me gedragen door alle mensen die we hebben ontmoet en dat geldt zeker ook voor Kees!! We zien wel grote verschillen tussen de stad waar we nu wonen en Maastricht. De chique uitstraling; de luxe van veel winkels en ook de dress code van delen van het publiek! Dat vertoon ontbreekt in Zutphen geheel en al, maar zij heeft ook geen grote ketens of flaggstores in haar centrum.

Enfin voor elk wat wils zullen we maar zeggen; wij voelen dat we morgen naar huis gaan! Dit is de slotpagina… Op naar een volgend avontuur!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s