Terug naar Oortgiese………


Gisteren voortvarend de camper uit de stalling gehaald in Vierakker, en met goede zin richting Eindhoven gezoefd. Maar dat viel dus tegen! Halverwege stopten we even voor een kop koffie, en toen we wegreden bij het tankstation, begon de automatische versnelling raar te doen. Omdat het erg druk was, met kilometers lange vrachtwagen treinen op de rechterbaan, was dat heel vervelend. Telkens wanneer we snelheid moesten minderen voor het nemen van een afslag of druk verkeer bleek terugschakelen niet meer te werken en bleef de camper hangen in de 5e of 6e versnelling; hield het gas in met als enige keus de alarmlichten aan en op de vluchtstrook opnieuw starten. Dat deed zich 6 keer!!! voor. Claxonerende vrachtwagens die rakelings langsscheerden ( wat zijn veel chaufeurs toch ongeduldig!)
Afijn, we zijn afwisselend in de manuele stand, en de automatische stand terug gehobbeld met nog weer een aantal herstarts, naar de verkoper in Baak, het bedrijf Oortgiese. Onderweg had Trui al een paar keer gebeld en om advies gevraagd, maar dat leverde niet veel meer op dan: probeer het eens in de manuele stand, en haal de sleutel erin en eruit…., wat geen verschil maakte. Bij de proefrit voor de verkoop hebben we ook al vermeld dat het doorschakelen van de automaat niet altijd goed werkte, maar nu verschijnt er ook een tekst met: versnellingsbak moet worden nagekeken……
We ervaren het echt als een deceptie…..Zo kunnen we er helemaal niets mee…Oortgiese deed er nogal laconiek over, hebben het over de computer opnieuw afregelen, of een zekeringetje vevangen, dat stemt niet hoopgevend. Maar zojuist hebben we gebeld en na het uitlezen vanochtend bleek dat er verschillende storingen waren, o.a. een defecte remlichtschakelaar kan de zgn noodloop in werking stellen, waardoor er nog net genoeg snelheid is om de vluchtstrook te bereiken. Er zijn nieuwe onderdelen besteld, maandag a.s. horen we meer.

Een gedachte over “Terug naar Oortgiese………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s