Op weg naar Purmerend!


We hebben genoten van mooi Enkhuizen, en hebben de 3e nacht doorgebracht op een cp bij de zgn pekelharinghaven te Medemblik. Voor 13 €. Gisteravond heerlijk gegeten in Grand café Medemblik, je kon voor 7 uur kiezen tussen vlees of vis en voor een luttel bedrag van 13 € konden we super eten. Vanochtend genoten van een bezoekje aan het kasteel dat Floris V gebouwd heeft in de 15e eeuw. En gaan weer op pad. Op weg naar Purmerend en naar de oude melkfabriek Hollandia aan de Jaagweg, aan het Noordhollands kanaal, waar Kees 40 jaar geleden een jongerencentrum heeft opgezet. Halverwege de rit hapert de wagen weer en gaat in noodloop. Wat we ook doen hij start niet meer. De versnelling blijft steken in de 3e en vervolgens kan de wagen ook niet meer starten.. We besluiten de WW te bellen en hulp komt zeer snel; we staan stil op een gevaarlijke N weg dus krijgen voorrang.. Na een 10 minuten wachten probeert Kees de motor toch weer te starten en warempel hij pakt de automaat en 1e versnelling weer. Toch wachten we WW meneer af. Deze gaat direct aan de slag met doormeten. Een kleine storing tijdens de rit met de cruise control kan hij aflezen op de meter maar verder lijkt er niets aan de hand. Dus we vervolgen de reis. Kees wordt nu echt alert en gaat alle manuals lezen waaronder die van ’t motormanagement. Hij is zeer technisch gelukkig en begrijpt veel; maar dit lijkt hogere wiskunde. Er is een heel speciale routing te doorlopen om de motor goed te laten functioneren bij storingen, zo blijkt. Het begint te dagen. Bij het opnieuw opstarten en beëindigen vd noodloop zijn er 3 opties voor de sleutelstand in het startslot geeft de infografic aan!! . En ’t luistert nauw… Ook bij opening portier reageert het motormanagement al, stelt bij het instappen de automaat op gereed, Ik bekijk nu ook waar de fiat specialist in Zutphen is. Roessink lijkt goed te scoren. We zullen daar ook langs gaan om ons goed te laten instrueren over deze motor. Dat verzuimt Oortgiesen eigenlijk iedere keer! De verkoopdame wist echt niets.. Joost maar deels iets en Jarno is niet technisch. We hebben gemengde gevoelens bij deze camper dealer! De WWman vertrekt en wij besluiten door te gaan. We gebruiken de Cruise control niet meer; mogelijk is daar een verband tussen dit systeem en het staken motormanagement. De wagen rijdt weer uitstekend.. De motor is gewoon goed maar ja; de versnellingsbak is wel een dingetje. Langs Purmerend komen we op De jaagweg, en daar is geen fabriek meer te bekennen. Jammer maar 42 jaar is ook wel bijna een halve eeuw geleden👀😌. En nu.. We hebben nu genoeg leuke hollandsche pittoreske dorpjes en stadjes bekeken en besluiten naar Amsterdam Noord te gaan; onze vertrouwde plek Citycamp. Morgen stedelijk museum doen oa. Chagall en Picasso… En onze zoon een bezoekje brengen. De prijs van een overnachting wordt wel steeds duurder.. Paar jaar geleden nog voor 18 euro nu inmiddels 32 euro! We hebben tv dus straks Witteman….

Uitzicht IJsselmeer vlakbij de cp Medemblik
Kasteel radboud
Daar staan we weer
De wegenwacht!

De WWman is geen echte fan van campers… Na jaren pecheutelen aan campers an klanten en bij hemzelf heeft hij de brui eraan gegeven en koos weer voor een ‘sleurhut’…. 😂😂😂😂

Kees stort zich op de informatie over de fiat motor nadat we ingeparkeerd zijn bij Citycamp. Is toch weer stressvol. We besluiten vanavond binnen te blijven en morgen op pad te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s