Van Onstwedde naar CP Jachthaven Termunterzijl


Deze morgen eerst 40 km naar Onstwedde gereden. Zusje Hennie wist dat op nr 68 in de Dorpsstraat het ouderlijk huis van onze moeder stond, Rikste de Roos. Na wat speuren en ophalen van een gezinsfoto uit 1964, konden we de situatie van toen vergelijken met nu, toch leuk, ik heb w(arme herinneringen aan de logeer partijen hier in de bedstee. We staan nu op de cp bij de jachthaven in Termunterzijl. Alleen. Best een leuk plaatsje, waar tot 1910 iedereen z’n brood verdiende met Garnalen vissen en natuurlijk ook in de thuissituatie Pellen! Trui’ s Opa van Moeders kant, Jacobus Bottinga, pakte het grootser aan en zette hier een Garnalen–pel fabriekje op. Ook kwamen vanmiddag Cor en Marieke die een dagje waren toeren door het noorden nog even op de thee, en hebben we samen de Corona crisis geëvalueerd. We zien er erg tegenop om ziek te worden, met in extreme de kans dat we op onze buik beademd moeten worden, en gaan dus de komende periode heel voorzichtig zijn. Verder volgen we o. a. de blog van Thole en Everdien, en duimen we dat het hen lukt om Marokko te verlaten. Lekker uitgewaaid, en het gaat op deze testrit goed met de camper, Alles doet het…. Maar lekker vrijuit camperen is volgens het RIVM dus niet de bedoeling, dat hoort niet tot de noodzakelijke uitstapjes. Morgen gaan we dus terug naar Zutphen en rustig de crisis uit zitten.

1964 achter het huis

2 gedachten over “Van Onstwedde naar CP Jachthaven Termunterzijl

  1. Wat een leuke reactie!! We doen nu niets met de camper. We bekijken de nieuwe wagen (voor ons nieuw) die op een eigen terrein hter ons huis staat en treuren wat 😔
   Kun je adres wel even geven….
   Blijf gezond met z’n allen!! 🙋‍♀️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s