Leven op het plein


Het is te gek om hier te zitten, je mag ook staan. Zelfs als het regent en t’is leeg, geen wijn of biertje te krijgen. Ach dan nog, Ach dan nog, Er is toch leven op het plein…..

https://youtu.be/IdBoJWMjEXA
Eigenlijk is het hier in, en achter onze huisjes aan de Melatensteeg en de Halvemaanstraat in Zutphen heel goed uit te houden tijdens de relatieve Corona Lockdown. De avond valt, en op ons pleintje, grenzend aan de achtertuintjes, hoor ik nog een druk geklik van tafeltennisballetjes. Tijdens de voorbije weken en dagen hebben we met gepaste afstand veel fijne momenten beleefd met onze lieve buren! Het is alleen al troostend om s ochtends na het ontbijt en het doornemen van de behoorlijk Deprimerende Corona berichten in de Volkskrant, op ons pleintje even bij te praten met elkaar! Samen ook even lachen om een grap, uitwisselen hoe het gaat met de familie, kleinkinderen, vrienden en ouders. De zorgen delen om wat ons nog te wachten staat in de toekomst met werk en inkomen.....
Ook zijn we weer druk bezig met ons gemeenschappelijk stukje grond naast het pleintje. We hebben de afgelopen dagen druk gewerkt aan de “boomtuin“. Nog even en we kunnen er gaan planten, het zal ons pleintje nog kleurrijker en vrolijker maken.Troostrijk dus, al blijft het verdrietig dat we de kinderen, kleinkinderen en vrienden voorlopig niet Live kunnen ontmoeten. “Maar Ach dan nog, Ach dan nog er Is toch leven op het plein!”
Met David werken aan ons boomtuintje

Een gedachte over “Leven op het plein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s