Zutphen, Bunde, Tonnoy, Beaune


Zaterdag 20 en zondag 21 juli.
We zijn vandaag, zondag in Beaune geland. Met gisteren eerst een tussenstop in good old Bunde bij Sjaak en Janet. Wat was het fijn en vertrouwd om hen weer te ontmoeten!!! Corona kon ons echt niet weerhouden van een stevige omhelzing. We boften want Kleinzoon Mees vierde zijn 4e verjaardag, en we verbaasden ons over zijn met blonde krullen getooid zusje, ook al weer 2. Echt leuk om meteen ook Milou, Rutger en Leon weer te zien! Net toen ik van Sjaak gretig een duveltje wilde aanvaarden, bevangen door een oud gevoel van- nu wordt het echt gezellig! Stak mijn verstandige andere helft daar een rationeel stokje voor….. Dat is de reden dat we die dag bij elkaar toch nog 530 km hebben afgelegd. Ik was wel wat aan de lat bij aankomst in Tonnoy op de CP. Een enorm ding, heerlijk rustig, prachtig groen met grazende koeien aan de Moezel met alle voorzieningen voor slechts 8 Euro. De satellietschotel deed het niet (Gretvrrr@#€&) dus we gaan deze reis geheel onthechten, zonder Corona nieuws of Trumpiaanse fratsen. ‘

Na een tolwegrit met als souvenir een heel flinke voorruitster aan de passagiers kant

weer 350 km verderop in Beaune, waar op de Cp nog zat ruimte is. De Fransen houden het op 1 meter afstand iplv 1,5. Lopend door het al weer redelijk drukke centrum geeft dat soms wel een wat gealarmeerd gevoel, Hallo? Wat doet u nu? Hoewel rustiger dan anders komt het openbare leven hier dus alweer flink op gang, de terrassen doen het goed, en vooral de bankjes op pleinen zijn druk bezet.. Morgen nog zo’n 500 km tot op de camping, maar Avignon lonkt ook nog als tussenstop

CP Tonnoy
Interieur Notre Dame de Beaune
Beaune Centrum (met Crepje)

Intereur Notre Dame de Beaune. We gaan ieder bezoek aan Beaune even naar de kerk om het interieur te bewonderen en de mooie reeks wandtapijten, het leven van Maria voorstellend. De reeks bestaat uit 17 scènes, verdeeld over vijf tapijten. Zij werden vervaardigd in opdracht van Jean Rolin, zoon van Nicolas, naar kartons van Spicre, en in 1500 aan de kathedraal aangeboden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s