Camping Au Jardin de la Ferme, Six-Fours-les-Plages


Afgelopen maandag na een mooie en comfortabele rit over de tolweg van 530 km vanaf Beaune, zijn we geland op de camping die we tot 8 Juli gereserveerd hebben. De 8 camperplaatsen hier zijn op één na bezet. In het dorpje aan het strand is het drukker dan verwacht, en in Sanary sur Mere leek het echt heel druk op de heenweg. We moeten echt wennen aan het roekeloos lijkende gedrag van de Fransen hier, de afstand van 1 meter lijkt nauwelijks een rol te spelen en toen we gisteravond in een uitspanning met uitzicht op de helder blauwe zee aan de mosselen met friet begonnen zaten we ineens letterlijk rug tegen rug met een heel Frans gezin, de serveerster haalde haar schouders verlegen op toen we haar attent maakten op het gebrek aan afstand. Toch smaakten de mosselen ons goed, en even later e-bikten we comfortabel langs de prachtige kust hier!! naar een schiereiland om daar met een prachtig uitzicht te genieten van de ondergaande zon. Gisteren, tijdens onze eerste dag hebben we al heerlijk gezwommen. Het zeewater heeft een ideale temperatuur en is nog niet lauw, maar heel verfrissend. De stranden bieden genoeg ruimte voor een veilige afstand. Vorig jaar september oktober toen we hier ook waren hadden we de gewone fietsen nog bij ons, nu dus onze nieuwe e- bikes, en dat maakt wel een verschil met al het valse plat hier!

We hebben zo’n heerlijk plekje. Eerst leek dat niet.. Beetje naakt stonden we met de wagen aan de rand van een terreintje waar 4 wagens kunnen staan… Later bleek dat heel goed uit te pakken. S’morgens tot zeker 12.00 uur in de schaduw en in de middag en avond schaduw van de wagen en de luifel. Ideaal vinden wij. Misschien komt Roel nog; dan kan er ook nog een tentje naast in de schaduw. Ik ben lui heel lui… Alle tips en ideeën om te fietsen of anderzins ontvang ik vriendelijk maar ik heb besloten niets te doen voorlopig dan lezen zwemmen en luieren. Heerlijk te koken en s’avonds een wijntje met kaas. En dat dan weer begeleid met fantastische muziek die Kees selecteerd. Het kan mooie jazz zijn maar ook blues: Nina Simone bijvoorbeeld. We eten steeds meer vegetarisch.. Erg handig blijkt dit te zijn tijdens reizen.. Je hoeft het alleen maar op te warmen zo’n 4 minuten.. Niet vet en geen gespatter. Rijstje erbij en salade heerlijk. We fantaseren over een leven hier.. Kees spot alweer leuke zomerhuisjes om ook met vrienden dit leven samen te delen. Op het terrein is het zo nostalgisch leuk. Echt de romantische Provence gites met leuke zitjes en overal orleandes en heel hoge riethalmen. Dat er zelfs eucalyptusbomen zijn is echt bijzonder. Op afstand beleven we de levens van de Kids mee. De tijden zijn roerig voor beiden. We mijmeren hierover en filosoferen over hoe die levens verder zullen verlopen: je weet het niet. Inmiddels staan we even een ochtend alleen en dan arriveren er weer mensen. Dit keer een stel met buscamper VW Marco Plolo dat is met een hefbed. Wel in de zon constateren wij… We lachen niet. Douchen kun je in de toiletgebouwen. Kees opteerd hiervoor en ik stuitte op verzet bij mezelf. Tja dan niet.. We zorgen wel voor elkaar. Waarom die gekke weerstand dacht ik. Vrienden van ons zwemmen al weer 2 x per week en mogen niet douchen. Ook de kleinkinderen mogen na scouting en voetbal niet onder de douche.. En hier mag alles gewoon doorgaan. Ik denk dat dit gekke inconsequente beleid aangaande Corona-maatregelen wel een beetje krang onder je huid gaat zitten. Bij mij wel. Intussen terwijl ik dit schrijf, lui in mijn stoel die bijna horizontaal kan, is Kees bezig. Afwassen, dweilen, schoonmaak vuilwatertank en even het droogproces van de handdoeken controlerend. Hij is een schat en zegt wel iedere dag dat hij zo geniet omdat ik ook geniet. Gister hebben we nog matjes gekocht voor aan het strand.. Beter dan dat de badlakens zo nat en zanderig worden. Jullie begrijpen het al… Het gaat deze keer nergens over.. Gewoon la dolce vita!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s