Geknipt & Ongeschoren


He he, Het overtollige haar in mijn nek en mijn oren is weer weg dankzij het best vakkundig knipwerk van Trui. De kapper op de hoek van de Laarstraat-Melatensteeg in Zutphen keek me de afgelopen weken eerst belangstellend, en later wat teleurgesteld na wanneer ik langs fietste. Ik voelde me schuldig, een kappersverrader! In het eerste jaar na de verhuizing ging ik nog drie maandelijks bij hem langs voor een beurt. Maar op reis was het toch wel makkelijk dat Trui, met een bij de Action gekochte laagjes schaar me heel leuk knipte…en toen Het Virus ons aan huis kluisterde werd thuis knippen heel gewoon…..
Hier waaide het behoorlijk de afgelopen dagen, Ik heb de luifel een heel stuk ingedraaid. Zo nu en dan knarst het stof ons tussen de tanden, aan zee is het een komen en gaan van fanatieke windsurfers die met enorme snelheden voor ons langs racen. Overstag gaan en keren zonder spartelpartij is niet voor iedereen weggelegd. Het is een warme wind dat wel, en de temperatuur stijgt toch nog naar de 28 C. Tot een uur of twee lezen we, of fietsen wat, dan fietsen we naar het strand, met matjes en parasols, en zwemmen heerlijk in het steeds warmere water. S’ avonds wandelen we na het eten relaxed alweer naar de zee om daar de zon te zien ondergaan, en drinken een expressootje. Wat een leven! We hebben nog niet een Hollander ontmoet hier. Wel zijn er hier En daar wat Duitsers. Hier op de Camping zijn twee tent plaatsen bezet door Franse gezinnetjes met jonge kinderen, en verder staan we hier met een andere camper met een Frans stel. Nu gaan we even een crepe eten in het dorp, adieu.

Het krekel geluid is hier zoals Trui al beschreef, soms oorverdovend, en wij registreerden vanmiddag bewust luisterend, dat het dan weer chaotisch, maar vaker nog overgaat in een pompend, machinaal klinkend ritme. We dachten aanvankelijk dat we ons dat verbeelden, maar ontdekten in het boekje “leuk he? De filosofie van plezier maken” dat het klopt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s