3 juli


Vandaag is mijn lief jarig!! 69 jaar al weer! Een beetje hortend en stotende start vandaag begeleid door flinke windvlagen.. Misschien een natuurlijke synchroniteit. Gisteren zijn we naar Sanary sur Mere gefietst… We blijven dit een enorm leuke plek vinden. Allereerst naar de markt geweest in ons dorp waar we het cadeautje hebben gevonden dat leuk genoeg is voor ’t feestvarken van morgen. Heerlijke kersen gekocht ; zulke kanjers zagen we amper eerder. We konden naar huis maar kozen voor de fietstocht naar Sanary. Het was redelijk bewolkt en toch warm waardoor benauwd. Aangekomen slenteren we naar de haven en ’t winkeltje waar we al eerder een mooi rood zomerhemd hadden gevonden voor Kees. Nu een turqoois blauwe erbij. Saaie hemden genoeg te koop voor mannen.. Een leuke zelden. Op de markt ook een heel leuk hoedje gevonden dat ‘m erg leuk staat. Die ochtend wordt Kees begroet door een Française die enthousiast roept:”Sean Connery”! Ja we worden mooier en interessanter met de jaren. Om twee uur krijgen we toch trek.. We ontbijten rond 10.00 uur dus dat is wel te verklaren en gelukkig vaak toch voor half drie want dan wordt het weer lastig iets te eten te vinden. Een heerlijke vissalade met een toast gevuld met aubergine kaviaar valt ons ten deel. Altijd een verrassing wat het eten zal zijn: ons Frans is niet goed genoeg om de menu’s volledig te begrijpen.. Dit kees begreep ik de aubergines maar het hoofdbestanddeel inktvis in knoflook gebakken was een heerlijke verrassing. Na de lunch laveren we kalmpjes aan door ’t stadje. Het is zo’n plek waarbij je denkt, na vertrek: hopelijk is het volgende stadje ook zo leuk.!! Dus we blijven gewoon komen. Leuk is leuk. Bij de kerk hoort Kees het orgel spelen; blij verrast gaan we naar binnen. Fuga’ ’s van Bach en de organist speelt ze wonderschoon! Niet verwacht want ivm Covid 19 staat nergens ook maar iets aangekondigd op cultureel gebied. Vorig jaar konden we wel mooie orgelconcerten bijwonen. Heerlijk genieten dus in de koele kerk en na, een flinke handspoeling met die alcohol rotzooi weeer op stap! We gaan verder en ontdekken mooie winkeltjes met keukengerei en andere kleine interieur spulletjes. Kees mist eierlepeltjes van ’t goede formaat en we besluiten twee te kopen samen met twee schattige bekers voor in de camper. Prachtige opdrukken waarvan een met kersen. Gezellige spullen waardeerd mijn lief enorm: een Kreeft maakt zijn huiselijke plek altijd top gezellig! Dus ook de camper! We slenteren weer verder en ik stuit op een leuke boutique die second hand bljkt te verkopen!! Ben ik dol op! Een leuke vent is de eigenaar die ook heerlijke sixtie nummers draait waardoor ’t gezellig ronddralen is. Daarna pik ik Kees weer op van een bankje op een pleintje onder de platanen en zien we een schattig bijjou winkeltje. Een leuke vrouw toont haar waar. Het ongelukkige toeval wil dat ik alweer een oorbel ben verloren.. Ik heb er patent op. Kees stimuleert me een alternatief stel te kopen en dat doe ik. Ik wordt gefeteerd door mijn lief! Beetje sixties en in de kleuren paars met rood. Gezellig en licht bij ’t dragen. Daarna dabberen we weer door en besluiten nu weer de fiets naar huis te pakken. Op ons terrein treffen we een tweetal nieuwe campers aan. Op doorreis. Voor 1 nachtje dus. Vanaf 4 juli is alles bezet vertelt de eigenaresse. Nu nog wat passanten. Ook een leuk jong Fries stel. Ze waren om 4 uur snachts uit Nederland vertrokken en arriveerden om 7 uur savonds. Ze zeiden dat ’t moeilijk was plek te vinden. Ook zeihebben deze plek onthouden van vorig jaar! Vijftien uur gereden;je bent jong en kunt dat goed aan zeiden we tegen elkaar met een knipoog. Later krijgen we zin om een pizza te eten. Ik koop er een met anchovis, kappertjes en knoflook met groene kruiden. Heerlijk. We duiken erin nadat ik de was nog even controleer die aan de waslijn van de camping wappert in een redelijk forse wind. Ze blijkt nog niet droog. Vandaag werd mijn lief 69 jaar en dat vierden we met een mooie wandeling aan een windkracht 4 a 5 kust heerlijk!! Het is eigenlijk nog steeds stil. Hier langs de kust liggen honderden bootjes op hun eigenaren te wachten… Wie weet of, e (kunnen) komen… Wij besluiten met een super diner aan het water afgesloten met een vreselijk fout toetje: 3 bollen ijs in sousjes met twee bergen slagroom overgoten met pure chocolade bij een prachtige ondergaande zon aan prachtig haventje. Wat zijn wij een bofkonten 😍😍

Lunch in Sanary
Kees 69 mijn lief ♥️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s