9 juli


Van het Lac du VERDON naar La Morte via RN 85; Napoleonroute..

Ja het is waar; ik ben loyaal als ’t om de bestemmingen gaat, maar dat is mijn lief ook. We wilden de bergen nog even doen. Via de Verdon naar Lac Annecy kom je langs de Hautes Alpes in Frankrijk in de buurt van Grenoble. En dat zijn erg bergachtige wegen die ik grotendeels verstijfd onderga. Ik vind het echt prachtig, oprecht, maar ook beangstigend. Alhoewel het met de camperbus veel makkelijker gaat ook door de 150PK motor. Kees geniet zo zichtbaar dat is op zichzelf al een genot. We zijn na een hele dag rijden met wel veel pauzes gearriveerd op een cp. Na het eten doet Kees zijn “kreukelballen” even goed – dat moet af en toe zegt hij – en smeert hij zijn voet in met een insektenbetencreme. Hij is gestoken. En gaat lekker douchen. Die douche is ook een vinding hoor: zo goed bedacht. En ik smeer m’n lippen maar weer in met crème tegen de koortslip. Ik heb de hele dag ’t gevoel brandende sambol op m’n lippen te hebben: ronduit shit!! Vanavond weer wat vrienden aange-appt… Of ze nog gezond zijn?? Gelukkig wel. Het uitzicht is overweldigend mooi. Er zou sneeuw op de bergen moeten liggen, maar dat is verledentijd. De lucht is intens blauw en helder: zo zie je luchten niet vaak!! Wel wordt het natuurlijk snel kouder en moet je op tijd naar binnen. Gelukkig zijn hier nog veel insecten, gelukkig voor de beestjes ik ben er zelf niet zo blij mee. Al twee keer gestoken door een flinke vlieg…Vandaag voelde ik me niet zo goed.. Geen idee wat ik had maar hoop dat ’t weg blijft. Gaat beter nu. Ik krijg ’t nu echt te koud.. Moet zelfs niezen.. Niet gewend.. Lekker naar binnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s