Van Six Fours les Plages naar Castellane, naar LA Morte


Onderweg naar Castellane
Uitzicht cp LA Morte op 1450 m
Aan het meer van Castellane, wel heel anders, zwemmen in zoet water.

Het viel niet mee, maar we hebben ons losgeweekt van de camping in Six Fours, en zijn de eerste reisdag naar Castellane gereden. Dat was nog een hele tour want we namen per abuis een 40km lange bergweg die verboden was voor campers….. Wel een prachtige route, met alleen maar een baan en krankzinnige bochten en hellingen, en verontwaardigde locals die met heel veel moeite langs ons konden. Maar evenals de route vandaag door de Haute Alpes, trok het 150 pk motortje ons moeiteloos de bergen door, het verschil in rijden met al onze voorgaande campers is groot! We staan hier bij LA Morte naast Alain, een soort oudere hippie, die hier opgegroeid is. Hij hangt hier rond sinds de Covid uitbraak, toen hij werkloos werd. Hij heeft een cp plaats bezet met zijn tentje, waar hij eens per week in bivakkeert om zijn spullen op te laden. De rest van de week deelt hij een skihut boven op de berg met een Zweedse mevrouw. Alain toont zich wat plakkerig en troont ons mee naar een restaurant van vrienden waar het eten volgens hem lekker is. Het ziet er exotisch uit met veel worst e.d. We hebben niet zo’n zin en koken lekker ons eigen potje bij de camper. Deze cp zou 5 € kosten maar blijkt nu gratis incl. stroom. Geen wonder dat het hier volgepakt staat. Afgelopen 2 winters lag hier bijna geen sneeuw meer en men zoekt nu naar een ander verdien model. De burgemeester gaf net toestemming voor een grote geiten farm! Morgen maken we een heuse bergwandeling, zo is het plan naar een waterval hier ergens, en dan gaan we waarschijnlijk verder naar de het meer van Annecy?

Alan’s bivak naast onze Adria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s