Dag 2 & 3- campingplaz Lorelyblick, St. Goar am Rhein


Vanochtend op tijd vertrokken naar het stuk Rheintal tussen Koblenz en Maintz. Na een mooie oversteek per pont over de rivier, staan we nu op deze grote Camping direct aan de oever. We staan 2e rang, de plaatsen direct aan het water zijn bezet. Dat scheelt 3 € per dag. Het kost hier zonder stroom 23 € per dag. Volle bak met vooral Duitsers en Nederlanders. Iedereen wil dicht bij de beruchte Loreley hier staan. Vandaag druppelt het en is het stevig bewolkt. Morgen fietsen langs de Rijn met mooi weer (maar liefst 26 C, voor 1 dagje)

Op de pont over de Rijn

DAG 3. NAAR CP METZIS PANORAMABLICK BIJ OCKENHEIM

Toch maar vertrokken dus vanochtend, vooral vanwege het meerdimensionele geluid op de camping, maar ook omdat het fietsen langs de Rijn hier wat tegenviel vanwege het autoverkeer. Je mag hier hele stukken 100 rijden waar het bij ons echt zou ophouden bij 80. Van beide oevers klinkt indrukwekkend treingeluid, vanaf de Rijn hoor je de stroomopwaarts ploegende schepen, en verder nog de autogeluiden vanaf de doorgaande weg. Dan nog het wel aangename gegak van de Ganzen die de rivier volgen in prachtige V formaties, en onze buren die een gezellig samenzijn hadden tot laat…. Wat een dynamiek! En daarom toch heel leuk om dit stuk van Koblenz naa Maintz, dat zo vaak bezongen en beschreven is nu eens echt te ervaren! De Rijn snelt hier in ijltempo richting Hoek van Holland. Het verbaasd ons niet dat in deze scherpe Lorelei S bocht,ook nu nog steeds ongelukken gebeuren, met die enorm lange schepen! Ik slaap er wel doorheen op een paar wel erg lange goederentreinen na, maar Trui neemt haar toevlucht tot de slaappil.

Nu dus geland op een CP 35 km verderop midden in de wijnranken. Er mogen 20 campers staan maar inmiddels staan ze overal tot diep in de wijngaard. Vandaag gefietst tussen de wijnranken, en in een mooi dorp gepauzeerd. Leuke Hollandse buren die met een wat oversizede huurcamper (de laatst beschikbare) voort eerst hier gaan overnachten, hij net met pensioen, zij moet of mag nog even…. De camper gekte is door de corona nu wel op een dieptepunt aangeland lijkt me, het is vraag hoe lang dit nog leuk blijft zo…….

Wie vroeg vertrekt heeft nog kans op een toffe plaats!
En in dit moois transformeren straks die prachtige witte druiven dan weer!

Afscheid van de Rijn

Vandaag zijn we na een uurtje genieten van de nog warme zon voor de camper, op de fiets gestapt om Bingen am Rhein te bezoeken. Over de fietspaden dwars door de velden met zwaar hangende druivenranken op de ebike is dat bepaald geen straf. Onze derde generatie ebikes, hebben geen enkele moeite met de hellingen op en af naar de Rijn, Dat was bij de eerdere fietsen wel anders. Bingen heeft geïnvesteerd in een reuze mooie park route langs de Rijn waar het heerlijk wandelen en consumeren is! De stad daarentegen is beslist armoedig en onderkomen, met winkels die vergane jaren 60 glorie radieeren…… We blijven wat onzeker over het vervolg van onze reis… Dat heeft natuurlijk te maken met het onvoorspelbare verloop van de pandemie, maar vooral ook met de toestand van mijn zus Hennie, die opnieuw een chemo ondergaat vanaf deze week waarvan de uitkomsten ook onvoorspelbaar zijn. We hebben besloten voorlopig ons plan richting Capalbio in Italië te blijven volgen, maar direct terug te rijden als daar aanleiding voor is. Dat kan best snel omdat we beiden rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s