Dag 2 onder de pijnbomen!


Wat een heerlijke CP! We verhuizen naar een plek die iets meer van de ingang verwijderd is. Rust is wat we zoeken en hier vinden. Gister vertrokken werkelijk veel Italianen naar huis. Werk roept en misschien mogen de kids wel weer naar school. Elke ochtend bekijk je onwillekeurig toch even de Corona kaart. Frankrijk lijkt wel erg beroerd nu. Italië en Duitsland zijn qua zuidelijke landen de beste opties. In het noorden is ook nog wel keus. Dit nazomeren waarbij je vooral nog kunt zwemmen en lange avonden buiten kunt zitten is toch wel fantastisch hoor!! Op deze camperplaats betaal je 15 euro inclusief. Dat is toch eigenlijk een spotprijs. Er is een eigen ingang naar zee en daar was tot gister ook nog een leuke strandtent open. Vandaag wellicht gesloten. Een idylle dat strand! De tent bleek gesloten.. Maar de ligbedden mochten gebruikt worden met parasol ; zonder huur te betalen verklaarde de schoonzus van de eigenaar; de eigenaar bleek deze, week thuis. Het seizoen is voorbij hier. Italië kent erg kort zomerseizoen….

Elke avond is het weer de vraag: wat zullen we eten? We staan afgelegen van welk stadje dan ook, dus heel blij dat we bij de Coop boodschappen hebben gedaan! We hebben keus. Gevulde paprika’s en een paar gegrilde kippenpoten zijn goed voor de eerste 2 dagen. Salade genoeg in huis met geitenkaas en kappertjes, ui en tomaat aangevuld met gemixte boontjes. Heerlijk! Vegetarische schijven van tofu en spinazie zijn ook op voorraad en 2 porties gevulde pastakussentjes met kaas en spinazie zijn ook heerlijk te combineren met salade. 4 sausijsjes met kruiden uit de Toscaanse tuin is ook opgeladen en goed te combineren met gebakken aardappeltjes en rozemarijn!. En dan de pasta’s met sauzen, blikken couscous en paella niet te vergeten en de geconfijte eend met rijst.. Wat hebben we toch een keus!! We kunnen wel een week staan.

Ontbijt is “appeltje eitje!” Manlief is altijd gelukkig met zijn havermout bereidt met rijstemelk en zaadjes en fruit en ik heb een broodje van zuurdesem dat zeker een week te eten is met kaas, mortadella en salami op voorraad en crackers; mocht ’t brood’ t opgeven. En uiteraard minimaal 12 eieren voorradig met koffie niet te vergeten. Tenslotte. Pot yogurt en andere toetjes aan boord en bakken met fruit. Druiven, kiwi’s en pruimen. Het is wel zaak deze te verlossen uit hun plastic huis: ze, passen anders echt niet meer in onze 120 liter koelkast😱

Nou ik dacht laat ik ’t eens opschrijven. Wel beschouwd een krankzinnige hoeveelheid voedsel nietwaar. En dat het er allemaal inpast in die compacte camper van ons!! We zijn er zo blij mee met die buscamper. Eigenwijze ik heeft ’t lang tegengehouden maar nu zo opgetogen over dit concept!! Die open deur!!! Een uitkomst bij het koken: alsof je buiten kookt!! En dat is bij 30o echt tof!!

Het is inmiddels avond. De krekels tsjirpen er lustig op los. We mijmeren wat. De tv heeft geen bereik. Want de keus is telkens om onder de bomen te gaan staan; dat is nu echte luxe die schaduw!! En dat heerlijke glaasje wijn drink je toch ’t liefst met die tsjirpende krekels in ’t maanlicht, nietwaar met een zwoel windje en ’t geruis van de zee op de achtergrond😉

De avond van aankomst was voor de erg leuke strandbar de laatste avond voor sluiting,

Een gedachte over “Dag 2 onder de pijnbomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s