Dag 5 onder de pijnbomen.


Een strandtent aan de kust..

De dag begint met een zoektocht naar havermout en koffie. In de buurt is een campingwinkel waar we koffie vinden. Deze winkel is nog voor een kwart gevuld. Ook hier eindigd seizoen. We besluiten door te fietsen naar ’t volgende plaatsje zo’n 5km verderop. Daar is een Coop en zal veel voorradig zijn. Zo komen we een 20 minuten later daar aan. Ik zou eerst niet meefietsen maar besloot dat toch te doen, waardoor ik geen mondkapje bij me hebšŸ˜¢ ; dus apart de winkel in. Daarna ziet Kees een viswinkel. Daar hebben we zin in en ik koop rode tonijn om vanavond lekker te bakken met een frisse salade. Nadat we alles hebben gaan we weer huiswaarts en lekker zwemmen. Op ons deel van de camperplaats blijft het een komen en gaan. Veel Duitsers en Zitsers. Het koppel met de blinde vrouw blijkt toch 4 honden te bezitten. Geen 3 wat ik gister schreef. Wel erg veel vinden wij; twee zijn Bernersennehonden (een maatje kleiner dan de St. Bernard) en de andere twee lijken een kruising met rottweiler, ook niet gering… We sloffen naar de kust en duiken weer op een leeg strandbed. We lezen en zwemmen en zwemmen en lezen. De zon heeft al behoorlijk aan kracht verloren. Verbranden doe je niet meer. In de namiddag steekt een forse wind op. De zoon van de eigenaar van ’t strandtentje verklaard dat dit normaal is in de namiddag. Heeft niets te maken met de tornado die over zuid ItaliĆ« naar Griekenland raast. Om half acht besluiten we de heerlijke tonijn klaar te maken. Goed gelukt! Ik lees mijn thriller op een haar uit en Kees ligt er al in. De krekels tsjirpen volop. Er lijkt vandaag geen einde aan te komen. En dat klopt. Uiteindelijk lig ik s’nachts nog naar een krekel boven onze camper te luisteren. Het lijkt steeds harder te worden dat getsjirp. Eentje maar. En dan zit ik erin. Het geluid zit midden in mijn hoofd. De hoofdpijn komt snel opzetten. Vreselijk. Uiteindelijk doe ik na lang gewacht te hebben de luiken dicht.. Dat scheelt iets. (Ik wil Kees niet wakker maken) . En dan, bij ochtendgloren, val ik eindelijk in slaap met een hoofd vol geluid en schele koppijn. Tja ’t kan niet altijd meezitten. Ben zo blij dat de volgende dag dan geen verplichtingen op de agenda staan!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s