Dag 6 onder de pijnbomen


Ook hier is de transitie naar de herfst te merken, het is vandaag bewolkt, 29 C , met een zacht windje, de komende week blijft het warm met zo’n 27 C met dagelijks een kans op een regenbui. Na een warme week aan het strand zitten we er niet mee, de avonden zijn hier echt heerlijk, we zitten onder de Paraplu van pijnbomen met ene lichtje, en luisteren naar het fluitkoor van de krekels dat rond 6 uur begint en even daarna de quadrofonische roep van de dwerguiltjes waarvan er hier een boel moeten zitten. Het is donker genoeg voor een mooie sterrenhemel, en de wijn smaakt best met een beetje Miles Davis op de achtergond.

Krekel koor en dwerguil roep
Bijpraten voor Coop

We begonnen de dag wat geschrokken door de aankomst naast onze plek van een compleet Italiaans gezin dat ponteficaal met de opening naar ons toe ging staan op onze goddelijke, privé gedachte plek, ze vlijden zich voor het ontbijt aan een van de 2 picnic tafels die er staan. Trui gaf ze te kennen dat er toch verderop genoeg plaats was, maar dat hielp niet. Met de deuropening tegenover elkaar staan is in camperland not done, mits het echt niet anders kan. Maar de Italianen hebben soms wat andere ideeën over privacy. We waren dus even ontregeld, maar nu, na de periodieke fietstocht naar de coop van 2 x 5 km km gaat het weer best. Een tweede, bejaard stel die ons van de andere kant dacht in te sluiten werd door de beheerder weg gebonjourd. Morgen gaan we verder na deze heerlijke strandweek, het “on the road gevoel” lonkt weer. Eerst naar Capalbio, dan naar Pitigliano, en dan naar Bolseno? Niet dus zoals we een week geleden nog overwogen verder naar Calabrië. We gaan de wat kleinere plaatsjes in Lazio en Toscane verder verkennen, we zien verder wel waar we uitkomen.

Bijna ingesloten…

Een paar dagen geleden begaf mijn E-reader het! Heel vervelend, mijn hele selectie boeken voor deze reis weg, en natuurlijk midden in een thriller vlak voor de plot…….In het kastje bovenin waar ie altijd ligt tijdens het rijden kan het wel 45 C worden, zo is dit voorjaar Trui haar kobo op het strand in de zon gesneuveld. voortaan dus maar bewaren onderin een lade. Gelukkig heb ik mijn ipad nog waar allerlei boeken op staan die ik graag herlees, of waarin ik halverwege ben.

Een paar van de boeken op mijn ipad,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s