CP Agriturismo Tre SANTI bij Padula


Padula, We staan op een heerlijk groene Agri CP onderaan de stad. Na het bezoek aan het klooster zijn Sjaak en Janet nog helemaal naar boven geklommen,wij hielden het eerder voor gezien. Het is een Katholieke feestdag, een van de velen, en om de paar uur, beginnend om 6 uur s’ochtend schiet met een steeds 3 keer achterelkaar bovenin het stadje een kanon af met een bloedstollende knal die de hele vallei door gromt. Het is hier mooi, verder heel stil, en het is prachtig weer, 27 C met een strakblauwe lucht, zo rond 6 uur s’avonds koelt het wel flink af .
CP Tre Santi
Klooster San Lorenzo bij Padula

Zondag 4 Oktober 2020. Gisteren hebben we ca. 400 km afgelegd via Brindisi naar Padula, van de hak dus naar het midden, terug naar de bergachtige regio Basilicata. Een mooie route, deels over een snelle nieuwe autostrada. Sjaak en Janet hadden last van een ongehoorzame Tomtom, en navigeerden dus via hun telefoon. Google maps koos op het laatst een veeel te steile route deel door de nauwe straatjes van Padula. Dat was een deceptie! Als troost genoten we dan wel weer een werkelijk heerlijke avondmaaltijd in het restaurantje van de Agri hier, dat alles voor iets meer dan 8 tientjes en ruil daarvoor geen CP kosten van 12 € pp per nacht! (x4) Vandaag bezochten we het San Lorenzo klooster dat op de Unesco lijst staat, hier 500 m vandaan. In 1306 gebouwd, als Benedictijnse abdij, met de daarbij behorende strenge leefregels, en afzondering. Alles bedoeld om God in zichzelf te ontmoeten….. Nu is het meer een museum, hoewel er nog wat monniken schijnen te resideren. Nog nooit zo’n mooi, en authentiek gebleven complex gezien!

Samen reizen= dubbel genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s