Camping Village Roma Capitol bij Ostia


Ostia Antica: Sjaak en ik bezochten de opgravingen van de oude haven van Rome. De geschiedenis gaat terug tot 400 BC.

We staan hier voor een nacht op deze enorme camping vlak bij Rome, het prachtige zwembad is al dicht, de stranden zijn leeg, en de privé badkamers die je hier hebt voor 25€ per nacht zijn ook echt privé voor de paar campers die hier nu nog staan, wel comfortabel, maar doe ons de Agriturismo’s maar, iplv dit afgesnauw bij de poort door medewerksters in een soort handhavers uniform. Maar voor een bezoek aan Ostia Antica is dit perfect. Gisteren hebben we 100 km terug aan de kust gestaan op een aardige cp, dicht bij zee, maar de vliegen waren daar een ware plaag en we hielden het niet uit.

Zomaar een detail van een van de vele objecten die je kunt zien bij het wandelen door deze stad van maar liefst 200 ha, Je kent hier gerust een dag voor uittrekken, het tot nu toe opgegraven stuk beslaat al 34 ha. Een bijzondere ervaring, hier kun je echt ervaren hoe evenwichtig de Romeinen hun steden volgens een vast concept ontwierpen. Geweldig om over de intacte straten te lopen waar meer dan 1000 jaar geleden zich het volle Romeinse leven afspeelde.

Je mag vrijwel overal komen hier, klauteren over muren, resten van talloze huizen verkennen, tempels. Zo beloop je zelfs, uiteraard voorzichtig, de prachtige mozaïek vloeren die her en der zijn blootgelegd
Alweer een Romein zonder hoofd?
Privé badhuis?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s