Parking centrum plaatsje Hone, 85 km van de Mont Blanc.


Na 400 km over grotendeels zonnige en vrijwel verlaten 6 baans autostrada’s staan we nu op een parking vlak bij het centrum van het bergstadje Hone. In een diep rotsdal.

Het lukte ons niet om langs de slagboom te komen van de cp, die aan een stroomversnelling ligt en een enorm kabaal maakt. Gelukkig voor mij kunnen we er niet staan…. Herrie niet normaal!!! De parking even verderop was lekker stil, hopelijk worden we hier niet weggestuurd. Wat een rit!! We bereikten die prachtige autostrada en ik dacht: ik rij wel even een 150 km. Goed te doen. Ik denk dat ik 50 tunnels heb gehad!! . Niet zo lang, die tunnels, maar wel erg veel! Bril op bril af: want een zonnebril was gelukkig nodig. Zo’n stralende dag en dan zo’n prachtig bergtraject. We bereikten de outskirts van Genua.. Eigenlijk zweeft de autobaan over de stad heen op grote hoogte. Geen begane grond gezien bedoel ik. En plots kom je uit de tunnel en doemt een prachtige brug op. De nieuwe brug op die tragische plek. We herkennen Genua nu ook goed. We rijden langs het station… De herinneringen komen los.. We delen ze even tijdens de rit… Nostalgisch.. Een wat morsige oude dame. Die een buik heeft vol met oude pleinen en arcades en kreunt onder het ritme van de dagelijkse gebruikers die gewoon hun ‘oude leven’ blijven leven met gebruiken van lang geleden. Moderniteit niet gezien… Marktkooplui lopen aan en af en oude winkeltjes openen hun rolluiken iedere dag opnieuw wisten we nog van ons vorige bezoek aan de stad per trein. En de prachtige expositie van schilder Mogliani roepen we in koor!! Weet je nog!? De gevreesde concurrent van Picasso tot deze overleed op zeer jonge leeftijd.

Ik heb een fantastische rit gereden met een ingewikkeld programma. Ik wist ook dat we ergens in de bergen zouden landen…. Dus geef graag het stuur over aan mijn lief… En even later staan we in Hone alwaar de laatste pizza met vriendjes Janet en Sjaak wordt genoten. Daarna had Sjaak ook wel even genoeg van de pizza… Precies op tijd volgens mij.. Frankrijk komt eraan!

Parking Hone
Verlaten snelweg richting Alpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s